4 Ereplaatsen en 1 podiumplek in Hasselt bij de jeugd.

Op 12 september vond voor de meeste jeugdrenners de laatste wedstrijd van het seizoen plaats in Hasselt. Een seizoen wat in maart begon in Hoogeveen met een klein rondje, was dat ook het geval in Hasselt. Een plaatselijke ronde van 950 meter met veel bochten. Gelukkig was het droog tijdens de wedstrijden met een aardige temperatuur. Met 4 ereplaatsen, 1 podiumplek en een ongelukkige val van Thijmen Paardekooper ging de jeugd naar huis.

In de eerste 3 categorieën waren er geen renners van Emmen te vinden. Jammer, maar helaas. In categorie 4 stonden daarentegen 5 renners van de WSV aan de start. Niels Nooijen, Mart Vos en Thijmen Paardekooper wisten zich goed te handhaven in het peleton. Thessa Langen en Thijmen de Jonge moesten het peloton helaas laten gaan. In de laatste ronde ging Mart Vos als tweede achter een weggesprongen Anne Kiers aan, maar wist het gat niet te dichten. Samen met Niels Nooijen wist Mart wel naar een 9de en Niels een 10de plek te sprinten, goed voor een ereplaats en een mooie beker. Thijmen kwam in het wiel van Niels en is daardoor gevallen met de nodige letsel (stuk van de tand eraf) tot gevolg. Thessa Langen werd 23ste en Thijmen de Jonge 25ste.

In categorie 5 stond alleen Bjarne Hemme aan de start. In deze categorie gingen 6 renners er als een speer vandoor. Bjarne was één van de aanstichters van deze groep. De zes probeerden van alles, maar uiteindelijk was het een sprint van de zes. Op het bochtige parcours wist Bjarne achter Daphne Kruelen als tweede te eindigen. En zo eindigde voor Bjarne waar het ook in Hoogeveen begonnen is, op het podium. Een mooi seizoen met de nodige podium en ereplaatsen.

In categorie 6 was alleen Lieke Nooijen te vinden. Voor haar de laatste wedstrijd bij de jeugd. Ook daar ging het vanaf begin volle bak. Maike vd Duin ging er alleen vanaf de start als een speer vandoor. Lieke probeerde het wel, maar op het moment dat 3 man het gaatje dichtreden, kwam zij net terug van een poging. Ze miste de boot en moest achterblijven in het peloton. Ze probeerde het nog wel een keer alleen, maar helaas. De best van de rest, werd ze 5de. De teleurstelling was groot, maar realisme was er ook weer snel. Ook voor Lieke het einde van een prachtig seizoen met de nodige podium en ereplaatsten met natuurlijk de top op het nederlandse kampioenschappen jeugd.

In categorie 7 tot slot, stonden Joeri Fledderus, Thom Langen en Ivar Kors aan de start. Ook voor hun de laatste wedstrijd bij de jeugd. In deze categorie waren er ook 4 mannen die er als een speer vandoor gingen. Joeri kon in het achtervolgende groepje het peloton houden, Thom Langen zat er net achter.  Ivar leek met pech te maken te hebben en verloor snel de aansluiting. De ronden erna viel alles uit elkaar en waren het groepjes van 2 en 3 renners. Joeri kwam nog met een ereplaats (10de) thuis. Thom toonde veel inzet en werd 13de. Ivar eindigde als 15de.

Voor de meesten zit het seizoen er op. Volgende week nog de clubkampioenschappen en daarna nog de ploegentijdrit voor de oudste jeugdleden.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter