Leuk kamp Jeugd in Nutter

Het voorjaarskamp, een van de activiteiten waar de meesten reikhalzend naar uitkijken, is gehoudenvan vrijdag 18 t/m zondag 20 maart 2016. 22 jeugdleden hadden zich hiervoor opgegeven.  Voor de eerste keer is er de mogelijkheid geboden om als nieuweling ook deel te nemen, hier gaven 5 nieuwelingen gehoor aan. Hieronder een verslag van Tim Freriks.

Vrijdag 18 maart gingen we op kamp naar Nutter wij moesten om 15:45 verzamelen op de Meerdijk. We gingen van af de Meerdijk op de fiets naar Nutter dat was ongeveer 55 km. We kwamen er rond 18:15 aan, we gingen toen bijna direct eten we aten spaghetti toen gingen we nog even op bed liggen en toen ook al slapen. De volgende ochtend moesten we om half negen bij  het ontbijt zijn. Om 10:00 moesten we op de fiets zitten en gingen we naar de Heuvel bij de uitkijktoren bij Uelsen, daar was Ferens hard gevallen en heeft daar door zijn sleutelbeen gebroken voor de rest was het daar heel leuk. We waren tegen 13:00 weer terug bij de boerderij. zaterdag middag aten we gebakken eieren en toen we dat op hadden gingen we nog even één uurtje uitfietsen. Toen we weer terug waren gingen we een kampvuur bouwen, die was heel mooi geworden. 's avonds aten we patat met een gehaktbal dat was ook heel erg lekker. Toen we dat op hadden gingen we van allerlei spellen doen zo als: Darten op een heel groot opblaas bord,  frisbeen en nog veel meer, dat was heel leuk. Na de spellen mocht het kampvuur aan, dat was heel leuk. daar na gingen we slapen. zondag morgen was de laatste training. We gingen naar de Kuiperberg dat was heel mooi het enige nadeel was dat het regende. we gingen daar ongeveer anderhalf uur fietsen. Toen we weer terug waren gingen we een broodje knakworst eten. Toen we dat op hadden gingen we nog heel even naar buiten. maar het duurde niet lang voor de eerste ouders er al waren. we gingen ongeveer tegen half twee weer weg. Ik vond kamp heel erg leuk.

De begeleiding heeft ook een weergave gemaakt van dit prachtige weekend.

Vrijdagmiddag om vier uur met de oudste renners vanuit Emmen vertrokken richting Nutter met als opstapplek Emlichheim en Getelo voor de jongste renners. Behoudens een klein valpartijtje (reactiesnelheid met remmen) is de heenreis goed verlopen. Dank aan de familie Welling die als verkeersbegeleiding/bezemwagen fungeerden. Aangekomen in Nutter was het weer rennen om de mooiste bedden (we willen allemaal boven liggen). Na het opfrissen/douchen stond er een pastamaaltijd met de nodige salades klaar om alvast voldoende energie op te doen voor de zaterdag training. De resterende energie is gehaald uit de massaal meegebrachte zakken snoep en chips. Voor twaalf uur was het rust  en sliepen we allemaal met af en toe een kleine verstoring van in de slaap pratende kinderen, snurkende begeleiding en scheten latende nieuwelingen.

De zaterdag is begonnen met een stevig ontbijt want er staat een intensieve training op het programma. De oudste jeugd is  samen met de nieuwelingen naar de uitkijktoren gereden en hebben daar meerde malen een mooie lus gereden in glooiend terrein. Al naar gelang leeftijd en fysieke capaciteiten is tussen de 2,5 en 4 uur getraind. Als enig minpunt is te noemen een valpartij waar Ferenc bij betrokken was. Uit onderzoek is gebleken dat hij zijn sleutelbeen heeft gebroken en geopereerd moet worden, van harte beterschap! Zaterdagmiddag lekker uitfietsen met elkaar met af en toe een sprintje naar de plaatsnaamborden (ook de begeleiding zijn soms net kinderen).Teruggekomen is door de jeugd (onder leiding van de nieuwelingen, want die hebben er verstand van!) een aanvang gemaakt met het bouwen van een kampvuur. Werken maakt hongerig dus is er flink gegeten aan de frieten met bal gehakt. Voor het avondprogramma hadden we een spellencircuit uitgezet waarbij de stormbaan wel het meest gebruikt is. Deze activiteit is gesponsord door Perfect Look van de familie Berends. Aansluitend is het kampvuur aangestoken, wat toch een van de hoogtepunten van het kamp is.

Traditiegetrouw stond voor de zondagmorgen de omloop van de Kuiperberg op het programma. Wezijn als gehele groep naar de berg gereden en hebben na een aantal rondjes het parcours verkennen en de beentjes opwarmen een aantal wedstrijdrondjes afgewerkt. Er zijn weer een aantal klimtalenten ontdekt. Na afloop, de meesten hadden de batterij flink leeg, in een rustig tempo naar de kampeerboerderij gefietst en na het eten van een broodje bockworst de tent opgeruimd. Rond twee uur keerden de laatsten huiswaarts waarbij een aantal jonge renners voor terugkeer in Nederland al in de auto lagen te slapen.

We kunnen terugkijken op een geslaagd kamp waarbij er door de begeleiding geen wanklanken zijngehoord, een ieder in zijn waarde is gelaten en er leuk is gespeeld. Ook de combinatie jeugd/nieuwelingen is in mijn ogen prima verlopen met als oproep om toch allemaal aan het kamp deel te nemen. Speciale dank is er voor de facilitaire dienst, Alies en Afiena bedankt voor de voedzame en heerlijke maaltijden en de medische én mentale ondersteuning.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter