Veel wind tijdens eierrace

Traditioneel wordt op 2de paasdag de eierrace gehouden. Om 10:00 uur starten de Sportklasse, Masters  40+, 50+ en 60+ nieuweling-meisjes, nieuwelingen en 1e jaars junioren een Interclubwedstrijd. De jeugd rijdt de eerste KNWU wedstrijd binnen het district Noord waar punten voor kwalificatie voor het Nederlandse Kampioenschappen verdiend kunnen worden. Zoals al in de titel staat vermeld, was er veel wind op de meerdijk. Voor de jongste kids van 8 jaar een enorme opgave om tegen de wind de klimmetjes te trotseren. Desondanks viel het mee met de regen en waren er mooie wedstrijden. Hieronder een paar leuke verslagen van onze jongste renners. De link naar prachtige foto's gemaakt door onze fotograaf Fred Haikens volgen hopelijk snel.

Lilian Moes (cat1)

Hallo, ik ben Lilian Moes en ik ben 8 jaar. Sinds een paar maand lid van de WSV en vandaag mijn eerste wedstrijd gereden. De Eierrace op onze eigen baan in Emmen.

Zoals jullie zien ben ik zelfs in de prijzen gevallen, ik ben erg moe maar heb een TOP dag gehad, Groetjes LILIAN.

Mika Bol (Cat 3)

Poeh dit was toch wel heel erg spannend! Dit wordt mijn eerste seizoen wielrennen en heb vandaag mijn eerste wedstrijd gefietst. Toen wij aankwamen gingen wij eerst mijn rugnummer halen, ik had rugnummer 61. Toen hadden wij nog even tijd om in te fietsen. Om 12:00 uur starten cat 1 en daarna cat 2. Toen ik bijna aan de beurt was hadden wij eerst verzet controle, en werd er gekeken of de transponders werkten.Ik mocht in rij 2 starten. Bij de start dacht ik, dat eerst de eerste rij weg ging en rij 2 enz. dus dat ging iets anders dan ik had verwacht. (oeps) Ik vond het wel erg zwaar door de harde wind. Ik eindigde als 1 van de laatsten. Maar ik vond het erg leuk en ik heb er veel van geleerd. (weer een ervaring rijker)

Chantal Welling (cat 4)

Hallo, mijn naam is Chantal en ik fiets mee in categorie 4.Het was een spannende dag. Het was voor mij de eerste wedstrijd van het seizoen. Ik vond het super leuk en ik was best een beetje nerveus. Ik vind dat ik goed heb gefietst en hoop de volgende wedstrijd nog beter.

Mart Vos (Cat 5)

Tweede paasdag heb ik de eierrace gereden. Ik was best zenuwachtig want vorig jaar ben ik erg hard gevallen. Mijn doel was om dit jaar goed te rijden het liefst in de top tien. Met de loting stond ik helemaal achteraan. Gelukkig klikte ik goed in en kon ik snel weg. De eerste bocht was spannend (hier ging het vorig jaar goed mis). Zes renners waren al heel snel weg, ik kon er niet meer bij komenen ben in het peloton gaan fietsen. De wind was erg hard en daardoor moesten we goed samenwerken. Dit gebeurde niet altijd dus werd de voorsprong van de koplopers groter. Uiteindelijk werd het een sprint, dit kan ik niet zo goed maar ik heb het best goed gedaan. Ik ben 16e geworden en ben op de fiets gebleven. Ik kijk met veel plezier terug op de eierrace. Volgend jaar weer! Mart.

Bjarne Hemme (cat 6)

Vandaag weer de 1e wedstrijd van het seizoen. Bij de start was ik meteen weg samen met Joost Brinkman en Jente Klaver. Jammer genoeg konden we niet weg blijven. In de wedstrijd keken we veel naar elkaar en vooral achterop waar we de wind vol voor hadden. Ik heb 3 keer nog geprobeerd weg te komen het is niet gelukt. De wedstrijd was erg zwaar door de wind en ik was daardoor ook erg moe. De laatste ronde ging harder dan alle andere ronden en bij de sprint kwam ik in het gras maar ondanks toch 3de.

Leon Ellerman (Cat 7)

Vandaag hebben we de Eierrace in Emmen gereden. Er stond veel wind, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden. Bij de start kwam ik goed weg en probeerde gelijk een kopgroep te vormen. Doordat het tempo terugzakte, kwam al snel de hele groep weer bij elkaar. Bij ingang van de tweede ronde kreeg ik weer erg veel last van mijn knie. Op dat moment werd er weer gedemarreerd, maar kon niet mee vanwege mijn knie. Ik heb toen aansluiting gevonden bij een ander groepje. Vanuit daar heb ik nog geprobeerd om bij de kopgroep te komen maar dat is niet gelukt. Door steeds meer pijn in mijn knie kon ik ook dit groepje niet bijbenen en ben ook vlak daarachter gefinisht. Ik heb verder een hele leuke dag gehad en op naar volgende week.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter