Bjarne Hemme 3de in Rabo Jeugdronde van Zwolle

Onder zonnige omstandigheden werd rondom de Wijthmenerplas in Zwolle de Rabobank Jeugdronde van Zwolle gereden. Voor de WSV Emmen stonden 8 renners aan de start. Bjarne Hemme haalde met een derde plek het podium.

De jeugdronde in Zwolle is rond de Wijthmenerplas. Veel bochten, niet helemaal vlak is het een wedstrijd waarbij er snel gereden wordt en er veel techniek bij komt kijken. In categorie 2 stond Sem Jalving aan de start. Hij werd 12de. In categorie 3 wist Mika Bol een 28ste plek te bemachtigen.

Categorie 5 kende 4 deelnemers van de WSV. Niels Nooijen, Mart Vos, Thessa Langen en Thijmen de Jonge. Vanaf de start ging het hard. Het hele peloton brak in stukken. 10 man wisten weg te komen en te blijven. Mart en Niels probeerde nog aansluiting te krijgen. Thessa wist een groep achter het peloton op sleeptouw te nemen, terwijl Thijmen aan de kop sleurde om een groep van 4 dichterbij te krijgen. Maar de wedstrijd speelde van voren met 10 man die hard wegreden van de rest. Mart en Niels hebben het nogmaals geprobeerd, maar konden de oversteek niet maken en ook niet wegrijden uit het peloton. Mart (21), Niels (24), Thessa (28) en Thijmen (32) hebben er alles aan gedaan om er een goede wedstrijd van te maken, maar door de snelle start was een topnotering vandaag niet binnen handbereik.

Bij categorie 6 stonden Bjarne Hemme en Zonne Jonkers aan de start. Beiden stonden niet vooraan bij de start en dat is in Zwolle lastig. Ook hier ging het volle bak vanaf start. 4 man gingen hard weg. Bjarne kon na een achtervolging van een aantal ronden, samen met 2 anderen de oversteek te maken. 7 man maakten hier de dienst uit. Zonne reedt samen met 3 andere renners, waarbij Zonne veel kopwerk verrichtte. De 7 man reden hard door, waardoor de rest snel op grote afstand werd gezet. De finale ging ook tussen deze 7 renners. De rest is 2 ronden eerder gefinisd, waarbij Zonne een 33ste plek wist te veroveren. Bjarne kwam de laatste bocht als 2de. Vlak voor finish deden Jente Klaver en Maud Rijnbeek  vakkundig de deur dicht en Bjarne moest genoegen nemen met een prachtige 3de plek.

Volgende week zondag een NK kwalificatiewedstrijd in Apeldoorn.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter