20 mei

Laatste kwalificatiewedstrijd NK Jeugd in Drachten (Update verslag Lotte Bakker)

De laatste kans voor de jongste renners van de WSV Emmen om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschappen in Reeuwijk-Brug was afgelopen zondag in Drachten. 12 renners mogen naar Reeuwijk-Brug, waar op 4 juni het NK wordt gehouden. Mart Vos heeft zich helaas niet geplaatst. Hieronder zijn verslag van zijn wedstrijd in Drachten. Lotte Bakker heeft zich wel geplaatst. Ook zij verteld over haar wedstrijd in Drachten.

Mart Vos cat 5.

Zaterdag heb ik een wedstrijd gereden in Drachten. Het was erg leuk. Ik reed mee met Niels. We moesten goed warmfietsen, daarna mochten we de baan verkennen. Het rondje was leuk. Bij de start trokken we hard door, maar er was geen kopgroep. Ik zat wat te ver van achter dus ging ik schuiven(naar voren fietsen). Toen ik daar was demarreerde  Miguel van Tintelen. Niemand ging er achteraan. Hij kreeg een gat van 1 minuut. In de laatste ronde heeft hij ons gedubbeld. Toen kreeg Miguel de bel. Wij (het peloton) dachten dat de bel voor ons was. Dus de ronde erna gingen wij sprinten. Toen werd ik 18e. Maar toen zei het publiek dat we door moesten. Ik fietste direct door. Ik reed de hele ronde toen vooraan en en werd ik 10e. Ik had gehoopt dat de tweede sprint telde maar jammer genoeg telde de 1e sprint. Nu kan ik net niet naar het NK. Volgend jaar probeer ik het weer. Ondanks alles was het wel een leuke en gezellige dag.

Lotte Bakker. Cat 4

Ik heb zondag de wedstrijd gereden in Drachten.

Aangekomen in Drachten was het erg slecht weer, met regen en harde wind.

Ik heb een tijdje in gefietst maar ik kreeg het er niet warmer van dus ben ik de rest van de tijd in de kantine gezeten en wat gegeten en gedronken. Toen  cat. 2 aan het rijden was heb ik nog wat in gefietst in de kleine ronde in het midden van het parcours.

Nadat ik dat heb gedaan ging in naar de fuik, maar het begon weer te regenen. Met koude benen en armen stond ik op de eerste rij aan de start. Ik moest 12 ronden rijden. Toen de wedstrijd was begonnen zat ik bij de kopgroep, maar begonnen er 3 mensen de demarreren en kon ik daar helaas niet blij blijven. Ik zag nog met 2 andere mensen in het groepje maar ik haakte af. Het begon toen hard te waaien met wat windstoten en met wat motregen. Er sluitten 2 of 1 jongens/ jongen bij mijn aan, daar heb ik toen nog een tijdje mee gereden.

In de laatste ronde was ik helemaal op en kon nog een laatste sprintje uit me halen, en eindigde met een prima 6e plek.

Hieronder de overige uitslagen van de WSV Renners

Cat 1 Lilian Moes 4e

Cat 2 Sem Jalving 6e

Cat 3 Esmée Ellerman 6e, Marthijn Berends 9e, Milan Moes 16e

Cat 4 Lotte Bakker 6e

Cat 5 Niels Nooijen 13e, Mart Vos 18e, Thessa Langen 19e, Tim Freriks 20e, Diederick Ebbinge 22e, Thijmen de Jonge 23e

Cat 6 Bjarne Hemme 1e, Anniek Zwiers 18e, Zonne Jonkers 26e

Cat 7 Leon Ellerman 10e

Voor Bjarne was het zijn 2de podium plek tijdens het pinksterweekend. Zaterdag werd hij 3e in de jeugdronde van Kampen.

De volgende kinderen hebben zich geplaatst voor het NK.

1. Lilian Moes
  2. Denice Welling