7 augustus

5de en 6de dag Asser Jeugdtoer cat 1 t/m 7

De laatste dag zit erop. Voor de renners een ervaring rijker. Ook hebben een aantal renners geleerd hoe het is om in een grote groep te rijden met toppers uit binnen- en buitenland. Er waren weinig podiumplekken te vieren. Esmée Ellermann wist als enige jeugdrenner op het podium te klimmen als 3de bij de Roze Trui. Van vrijdag een verslag van Niels Nooijen en van zaterdag een verslag van Mart Vos, Bjarne Hemme en Leon Ellermann.

Omloop in Kostvlies.

We startte om kwart over 4. Ik moest achteraan starten en dat vond ik niet zo leuk, maar toen de neutralisatie begon ging ik me naar voren dringen. Voor mijn gevoel reden we niet zo hard. Ik zat de hele wedstrijd lekker voorin, maar in de eerste ronde viel iemand schuin voor mij. Toen moest ik heel erg uitwijken, maar de rest van de wedstrijd ging wel goed. In de laatste ronde in de laatste bocht kwam ik niet goed door de bocht maar het viel stil dus kon ik weer aansluiten en ik dwong me er weer tussen uiteindelijk was ik 7e uit het peloton van de 66 dus weer een geslaagde dag. Lieke 3e en ik 7e  Groeten Niels

Vandaag was de laatste dag van de meerdaagse. Het was best een zware week geweest. Ik had er veel zin in en ik wilde dan ook goed rijden vandaag. Ik startte bijna achteraan. Toch lukte het mij na twee ronden om vooraan te komen. Hier kon ik goed blijven zitten. In de vierde ronde viel het op de brede weg een beetje stil dus besloot ik te demarreren. Ik kreeg een klein gaatje maar er ging verder niemand mee. Na de bocht werd ik al weer terug gepakt. Jammer maar wel geprobeerd. Daarna de wedstrijd uitgereden en in het peloton geëindigd. Het was een hele mooie meerdaagse en volgend jaar ben ik er weer bij.

Groet Mart

Laatste etappe 53ste assen jeugdtour (Cat. 6).

In deze laatste etappe zijn bij ons geen aanvallen meer geweest. In de 2de ronde is er een grote valpartij geweest waar een ambulance bij moest komen. Daardoor moesten wij over andere kant van de weg fietsen. De koers zelf verliep met een gemiddelde van ongeveer 36 km/u. Na de sprints voor groen werd er hard doorgetrokken richting de 45 km/u daarna viel het weer een beetje stil en dan gingen we weer richting de 36 km/u. In de 4de ronde was er nog een val hierbij viel 1 renner. Tijdens de sprint lieten een aantal kinderen een gaatje vallen dat ik moest dichten om geen gat te krijgen van langer dan 1 seconde, want anders was ik niet meer bij de 1ste 26. Uitindelijk ben ik 25ste geworden en daardoor heb ik nog een beker gekregen.

Groet Bjarne

Deze week heb ik, mijn zusje en nog 11 WSV’ers de jeugdtour in Assen gereden. Ik vind het altijd een erg leuk evenement dus ik had er erg veel zin in. We begonnen de week met een proloog die ik al goed geoefend had.  Het ging erg goed, totdat ik op een stuk klinkers kwam schoot mijn voet uit mijn pedaal doordat mijn overschoentje tussen mijn pedaal en mijn schoenplaatje zat. Dat was erg jammer, maar toen ging ik me maar richten op de andere dagen. Dinsdag in Goudkust ging het best goed. Er werd erg hard gereden en het lukte om mooi in het peloton te finishen.  Woensdag hadden we de klassieker. Daar had ik super veel zin in en ik had hem ook al goed verkend. Ik stond in de neutralisatie helemaal op de laatste rij en omdat we een neutralisatie van 1 kilometer hadden zat ik na 500 meter al op de 2e rij in het wiel van de truien. Er zat ook een kasseien strook in het parcours en kwam daar als 8e door. Uiteindelijk hier ook in het peloton gefinisht en een aantal plekjes in het klassement naar voren geschoven. Donderdag was de tijdrit. Ging ook best goed ik had een tijd van 21:03 minuten. Opnieuw een paar plekken in het klassement opgeschoven. Vrijdag de omloop ik merkte gelijk al dat ik geen goede benen had en dat bleek ook wel want ik eindigde 10 seconden achter het peloton. En vandaag hadden we de laatste dag van de jeugdtour. Hier werd ook weer erg hard gereden maar ik zat wel steeds middenin het peloton. In de eindsprint ben ik ook weer mooi in het peloton geëindigd. In het eindklassement ben ik op de 19e plek geëindigd. Ik heb een erg leuke week gehad en op naar volgend jaar!

Groeten van Leon Ellermann.

Tot slot de uitslagen en het klassement

Vrijdag                Zaterdag             Eindklassement

Aspiranten Thom Berends        9                                                                       8

Cat 3 Esmee Ellerman                7                                     7                               9 (3de Roze Trui)

Cat 3 Marthijn Berends             26                                32                               27

Cat 3 Bart de Jonge                    38                                38                               38

Cat 5 Mart Vos                            39                                32                               42

Cat 5 Niels Nooijen                       7                                21                               36

Cat 5 Diederick Ebbinge             59                                55                               61

Cat 5 Thijmen de Jonge              61                                62                               62

Cat 6 Annieks Zwiers                   60                                55                               58

Cat 6 Bjarne Hemme                   36                                46                               25

Cat 6 Zonne Jonkers                    74                                70                               72

Cat 7 Leon Ellerman                    41                                 25                              19

En dan zit de Asser Jeugdtoer er weer op. Ondanks het wisselende weer, een aantal valpartijen, was het een leuke week voor de renners. De organisatie was goed voor elkaar, zeker gezien de vele renners en de lange dagen en de vele wedstrijden. Namens de jeugd van de WSV willen we de organisatie ook hartelijk danken en hopelijk tot volgend jaar.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter