2 podiumplekken bij Jeugdronde van Almelo

Op zaterdag 3 september werd onder ideale omstandigheden in Almelo de jeugdronde van Almelo verreden. Vanuit de WSV Emmen, wisten 5 renners de weg naar Almelo te vinden. Alle renners lieten het beste van zichzelf zien. Esmée Ellermann (derde) en Bjarne Hemme (eerste) stonden na afloop op het erepodium.

Esmée rijdt in categorie 3. Na een aantal vluchtpogingen van renners, wisten 3 man te ontsnappen aan het jagende peloton. Deze 3 bleven weg uit de greep van het peloton en Esmée wist naar een mooie derde plek te sprinten.

In categorie 5 stonden Mart Vos en Damien Prijs aan de start. Beide proberen het niet op een eindsprint aan te laten komen, waarbij vooral Damien een korte tijd een mooie voorsprong had. De uiteindelijke winnaar Anne Kiers haalde hem persoonlijk terug. Helaas konden ze niet samen uit de greep van het peloton te blijven. Mart sprintte in het peloton naar een 11de plek en Damien naar een 13de plek.

In categorie 6 stond Bjarne Hemme aan de start. Vanaf de eerste ronde werd er flink aangevallen, waarbij ook Bjarne zich veelvuldig liet zien. Het is niet eenvoudig om te ontsnappen op wielerbaan in Almelo. Dus ook deze categorie eindigde in een sprint. Bjarne maakte er een lange sprint van. Vanuit de bocht vol naar de finish en dankzij de schaduwen van de renners, kon hij zichzelf naar een mooie overwinning sprinten.

Tot slot categorie 7 met Leon Ellermann. Voor deze renners geldt dat ze bezig zijn met de laatste wedstrijden in de jeugd. Er komt dan ook 5 km bij, waardoor ze 35 km moeten fietsen. Ook hier was het vanaf het begin een spervuur aan demarages. Leon liet zich goed zien en het is duidelijk te merken dat Leon de stijgende lijn weer te pakken heeft. Maar ook voor deze jongens geldt dan ontsnappen bijna onmogelijk is. In slagvolgorde worden de laatste ronden afgelegd en bij de sprint mist Leon nog net wat topsnelheid. Maar een mooie 6de plek is meegenomen naar Emmen.

Op 4 september wordt in Veendam de jeugdronde van Veendam gereden. Hopelijk zijn ook hier weer podiumplekken te zien bij de jeugd.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter