2 podiumplekken voor de jeugd in Hoogeveen

Zaterdag 1 april stond de eerste wegwedstrijd voor de jeugd in Noord op het programma. Op de vernieuwde baan in Hoogeveen met een prachtige nieuw clubhuis werden mooie wedstrijden gereden. Categorie 1 tot en met 4 in een zonnetje, categorie 5 nog net droog, maar categorie 6 en 7 mocht fietsen in de stromende regen. Lilian Moes wist in categorie 1 de derde prijs te bemachtigen. Bjarne Hemme kon met een tweede plek tevreden terugkijken op zijn wedstrijd in Hoogeveen.

Een korte reactie van Lilian op haar derde plek:

Hoi ik ben Lilian,

ik heb afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van dit jaar gefietst en daar de 2 de plaats gehaald Ik ben daar super blij mee.

Groetjes  Lilian

In deze zelfde categorie wist Sterre Thijssen en Dido Jalving respectievelijk een 7de en 8ste plek te bemachtigen.

Categorie 3: Na een WSV loze categorie 2, de beurt aan categorie 3. Daar waren de volgende posities voor de Emmenaren: Stefan Croes 5, Sem Jalving 10, Maurits Blauwgeerts 13 en Liam Haan 15.

Categorie 4: HIer moest Bart de Jonge al vroeg de strijd staken vanwege hoofdpijnklachten. Esmee Ellerman kon meesprinten in de finale, maar moest tevreden zijn met een 8ste plek. Marthijn Berends sprintte in dit peloton naar een 11de plek. Milan Moes 20ste en Sil Jacobs 21ste konden het tempo van het peloton net niet bijhouden.

Categorie 5: In categorie 5 kon Lotte Bakker lang mee. De sprint van het peloton duurde iets te lang. Kort voor de finish lag ze nog op podiumpositie. Uiteindelijk eindigde ze als 6de. Daphne Croes kon het moordende tempo van het peloton niet houden en eindigde als 23ste.

Categorie 6: In categorie 6 waar het dus hard begon te regenen eindigde de wedstrijd voor Damien Prijs dramatisch. Na de start waar hij langzaam naar voren reed kwam in de bocht na de finish een renner te val. In de val nam deze renner naast Mart Vos ook Damien Prijs mee. Mart kan gelukkig door, maar Damien had een diepe wond in zijn enkel. Met veel bloed is hij samen met zijn vader naar het ziekenhuis gegaan om de wond schoon te maken en te hechten. Beterschap!. Mart Vos, Niels Nooijen, Tim Freriks en Thessa Langen moesten het nu doen voor de WSV Emmen. Alle vier renners eindigden keurig in het peloton. Niels 9de, Mart 12de, Tim 15de en Thessa 16de.

Categorie 7: De laatste wedstrijd en een wedstrijd waar de vonken ervan af vlogen. Waar vorig jaar categorie 7 een saaie wedstrijd was, waar zelfs ronden vanaf zijn gehaald, was er nu 45 ronden sprint na de finish. Na 25 km was het gemiddeld bijna 40 km/u. Bjarne Hemme wist goed stand te houden, probeerde het een aantal keren en haalde renners terug. Uiteindelijk was Mike Spenkelink net iets te snel, maar een keurige 2de plaats was dik verdiend.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter