Veel sfeer tijdens jeugdronde van Dwingeloo

Voor de derde keer werd de hotel wesseling jeugdronde van Dwingeloo georganiseerd. Een prachtige wedstrijd onder mooie omstandigheden. Een echt rondje om de kerk met in de finishstraat een kermis. Voor de jeugdleden een leuke sfeer met veel publiek en mooie wedstrijden.

In Dwingeloo stonden de nodige WSV jeugdleden aan de start. Waar in Assen er nog de nodige podiumplekken gehaald werden, was de oogst in Dwingeloo iets minder. Maar er werd hard gestreden en op het lastige parcours in Dwingeloo viel het ook niet mee om het wiel van je voorganger te houden.

Cat 1 Sterre Thijssen 6, Dido Jalving 7, Germ Menzen 10

Cat 3 Luco Bos 4, Sem Jalving 6, Maurits Blaauwgeers 7, Stefan Croes 9, Liam Haan 10, Thijs Booij 14

Cat 4 Esmée Ellerman 6, Marthijn Berends 10, Sil Jacobs 15, Milan Moes 17, Mika Bol 18

In categorie 5 was het de beurt aan Daphne Croes. Na een korte onderbreking kan Daphne weer wedstrijden rijden. En in Dwingeloo ging het al stukken beter dan in Assen. Daphne reed mee in een achtervolgende groep en schuwde het kopwerk niet. Helaas konden ze niet terugkomen bij het peloton en moet Daphne tevreden zijn met een 21ste plek.

In categorie 6 werd vanaf het begin hard gekoerst. Er waren vanaf de start 10 man weg. Daarbij zal Niels Nooijen (10), maar Niels kon het moordende tempo van de kopgroep niet verwerken. Hij zakte terug naar de 2de groep, waar ook Thijmen Paardekooper (13), Thessa Langen (16) en Damien Prijs (18) zaten. Tim Freriks had een slechte dag en heeft op karakter de wedstrijd uitreden (23). Thijmen heeft nog een aantal ronden tussen de 1ste en de 2de groep gereden, maar kon de oversteek net niet maken. In beide groepen werd volop gedemareerd. Damien Prijs probeerde het nog een keer, maar de beste ontsnapping van de dag was van Juul Nagengast. Een splijtende demarage leverde hem een solo overwinning in Dwingeloo op.

Tot slot de beurt aan categorie 7. Door het ontbreken van de meiden in deze groep een klein deelnemersveld, wat vanaf ronde 1 helemaal uit elkaar werd getrokken. Plukjes van renners reden over de baan. 4 man waren duidelijk te sterk voor de rest. Daarbij ook Bjarne Hemme van de WSV Emmen. Met hoge snelheid (gemiddeld meer dan 38 km/u) werden de ronden afgelegd. In een machtige lange sprint wist Bjarne Joost Brinkman net voor te blijven en de 5de overwinning van dit seizoen kon met gebak gevierd worden.

Veel dank gaat uit naar de organisatie in Dwingeloo en de Peddelaars. Een wedstrijd in het dorp is voor de jeugd toch genieten. En dat zag je op en rondom de finishstraat.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter