Bjarne Hemme wint jeugdronde van Nijverdal

Op een vernieuwd parcours werd de jeugdronde van Nijverdal gereden. Met een vernieuwde opzet waren er mooie wedstrijden. Na de jeugd was het de beurt aan een dikke banden race en de masters. Voor de WSV Emmen reisden Esmée Ellerman en Bjarne Hemme naar Nijverdal. Voor Esmée verloopt het seizoen teleurstellend vanwege knieproblemen. Ze moest de wedstrijd ook vroegtijdig staken en zal de komende tijd eerst herstellen. Voor Bjarne was het een mooie middag. Hij mocht op de hoogste trede van het podium klimmen.

In categorie 7 moest er 19 keer tegen de flanken van de Sallandse heuvelrug opgeklommen worden. Vanaf de start werd er hard gereden en probeerde Joost Brinkman weg te komen. Joost heeft 8 ronden vooruit gereden, maar het gat naar het peloton is nooit meer dan 15 seconden geweest. Na deze vluchtpoging bleef het onrustig in het peloton en werd er zowel in de beklimming en in de afdeling gedemarreerd. Bjarne heeft de hele wedstrijd attent gefietst en was 5 ronden voor tijd samen met oa Joost Brinkman ontsnapt uit het peloton. Uiteindelijk konden ze niet wegblijven en werden ze opgeslokt door het peloton. Bjarne maakte er een lange sprint van door in de afdeling al vol naar beneden te gaan. Mooie van deze wedstrijd was dat je vanuit de voorrijwagen koersinformatie kreeg. Als toeschouwer wist je daardoor dat ze hard uit de laatste bocht kwamen. Een lange sprint waarbij Mike Spenkelink nog bijna langszij kwam, maar een laatste versnelling van Bjarne vlak voor de finish was Mike teveel en Bjarne kon zijn 6de overwinning bijschrijven.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter