Laatste kwalificatiewedstrijd NK Jeugd

Zondag 21 mei was de laatste kans om punten te halen voor de kwalificatie NK jeugd in Amersfoort. De Stormvogels hadden dit jaar een ronde in Veendam georganiseerd en met het mooie weer was het een sfeervolle zondag. Een ronde van bijna 1000 m, waardoor de renners vaak de finish passeerden. Dit in combinatie met veel bochten, maakte het een technische wedstrijd, waarbij de bochtentechniek goed van pas kwam. De komende dagen worden de uitslagen verwerkt en zal bekend worden wie van de WSV Emmen mag afreizen naar het klimparcours in Amersfoort voor het NK.

Cat 1 Liam Moes 7, Dido Jalving 8, Germ Menzen 9, Sterre Thijssen 11

Cat 2 Dean de Hoop

Cat 3 Luco Bos 5, Liam Haan 6, Maurit Blauwgeers 8, Stefan Croes 10, Thijs Booij 12, Sem Jalving 15

Cat 4 Esmée Ellerman 7, Marthijn Berends 8, Sil Jacobs 17, Mika Bol 19, Milan Moes 20

Cat 5 Daphne Croes 16

Cat 6 Thijmen Paardekooper 4, Niels Nooijen 11, Tim Freriks 17, Thessa Langen 18

Cat 7 Bjarne Hemme 3

In categorie 6 reed Thijmen Paardekooper vandaag een dijk van een wedstrijd. Vanaf de start werd er op het bochtige parcours meteen gas gegeven. Waar Thijmen de kopgroep kon volgen, moest Niels helaas de kopgroep net laten gaan. Een paar ronden tussen de kopgroep en het peloton gebungeld, moest Niels de kopgroep laten gaan. Thijmen deed zijn werk in de kopgroep en in de finale probeerde hij nog weg te komen. Een keurige 4de plaats, maar o wat had hij graaag een keer op het podium willen klimmen. Niels kon in het peloton blijven en deed daar ook zijn werk. Tim en Thessa moesten helaas dit keer het peloton laten gaan.

In categorie 7 werd ook dit keer weer hard gereden. Bjarne was voorin te vinden. Uiteindelijk bleven er 8 renners over. Bjarne probeerde de laatste ronde als eerste de bocht uit te komen, maar de kleinere Tibor del Grosse ging rapper door de bochten en kwam als eerste de finischstraat in. Ook Eskil Huiting kwam nog onder Bjarne door, waardoor Bjarne met een derde plek naar huis kon.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter