Thom Berends wint dikkebandenrace Borculo

Zaterdag 24 juni was er een jeugdwedstrijd in Borculo. Namens de WSV reden Sterre Thijssen en Marthijn Berends. Tom Berends mocht meedoen aan de dikke banden race en had de dag van zijn leven.

Afgelopen weekend zijn de beide broers naar Borculo afgereisd om te fietsen.

Marthijn in cat. 4 en Thom heeft zich terplekke opgegeven voor de Dikkebandenrace.

Het inrijden was erg leuk, niet alleen Marthijn gaf de nodige instructies aan zijn broer maar Thom heeft ook gezellig met Sterre ingereden. Thom vond het een erg leuk rondje want hij was wel drie ijssalons tegen gekomen onderweg, dus keuze genoeg na de rit.

Sterre ging van hun drieën als eerste van start. Als een speer vertrok Sterre en had er erg veel zin in. De leiding kon ze helaas niet helemaal vasthouden maar ze heeft super gefietst en mocht nog een prachtige beker in ontvangst nemen op het ereschavot.

Vervolgens mocht Marthijn vrij snel erna starten.

Ook Marthijn fietste een goede race. Wanneer hij in de laatste twee ronden iets aanvallender had gereden was een podiumplaats binnen handbereik. Helaas, dat werd hem net niet maar toch nog een keurige 6deplek.

Vervolgens mocht Thom van start in de groep van 5-8 jarigen. Thom heeft twee keer heen en weer gereden op de straat en volgens Thom was hij er helemaal klaar. De bel klonk en Thom spoot weg, hij ging als eerste de bocht om en heeft vervolgens de spurt er goed ingehouden. Bij de eerste doorkomst kwam de oranje helm als eerste tevoorschijn en was de voorsprong nog verder uitgebreid. Dit heeft Thom niet meer uit handen gegeven en won de Dikkebandenrace.

Tijdens de huldiging kreeg Thom een prachtige roze trui met opdruk: Kampioen van Berkelland en een mooie beker. Daarna werden de prijswinnaars rondgereden in een brandweerauto over het parcours.

Een geweldige afsluiting van een erg leuk rondje door het gezellig plaatsje  Borculo.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter