Bjarne wint jeugdronde van Haarle

Voor de 2de keer werd in Haarle de jeugdronde van Haarle gereden. Een ronde voor de dikke bandenrace en voor de verschillende jeugdcategorie├źn.

Het deelnemersveld was bij alle categorie├źn mager. Toch jammer dat na het NK de jeugdwedstrijden minder worden bezocht. Daarnaast is een deel van het deelnemersveld naar de meerdaagse in Rijswijk en is een deel van het peloton op de mountainbike gestapt.

In categorie 7 stonden er slechts 6 renners aan de start. Mike Spenkelink en Bjarne Hemme waren duidelijk te sterk voor de overige 4 renners en wisten al snel de rest op 1 of meerdere ronden te zetten. Halverwege de koers hadden beide renners de nummers 3 en 4 uit de koers ook op een ronde gezet. Deze twee renners konden aan blijven haken. Omdat de jury eerlijke sprints wilde, moesten de beide duo's apart afsprinten. Dit ging in de communicatie naar de renners niet helemaal goed. Bjarne en Mike kwamen redelijk rustig uit de laatste bocht voor de finish, met nog 3 ronden op het rondebord. De jury gaf echter het teken dat ze nu moesten gaan sprinten. Mike zette aan, maar Bjarne kon met een laatste jump de overwinning naar zich toe te trekken.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter