Vreugde en verdriet in Rijswijk

Dat vreugde en verdriet heel dichtbij elkaar liggen in de sport, weten we allemaal. De ene keer heb je “goede benen” tijdens de wielerwedstrijd en rijd je naar een prachtige klassering. Soms gaat het minder goed en wil je die wedstrijd graag zo snel mogelijk vergeten.

Heel af en toe loopt het nóg even anders.

Helaas zijn er mensen op deze aardbol die denken iets mee te moeten nemen van anderen zonder dat ze er recht op hebben. Zo ook het afgelopen weekend!

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn beide racefietsen van Marc en Liam van de camper van familie Blaauwgeers afgehaald (op de camping). Liam heeft vrijdag nog op zijn net nieuwe fiets de proloog kunnen rijden, de volgende dag moest hij op een gehuurde Giant racefiets de jeugdmeerdaagse vervolgen. Ondanks deze grote tegenslag heeft Liam alles gegeven en nog mooie ritten kunnen laten zien.

Er kwamen vier renners aan de start van de Internationale Jeugdmeerdaagse te Rijswijk tw. Thijmen Paardenkoper (cat.6), Marthijn Berends (cat. 4), Maurits Blaauwgeers en Liam Haan (cat.3).

Thijmen Paardenkoper heeft zich prima staande weten te houden in een heel sterk deelnemersveld, in de proloog werd hij 12de, in het criterium veroverde hij een keurige 8ste plek. Tijdens de tweede tijdsrit werd hij 13de. De Omloop verliep ook erg goed en in de eindsprint werd loeihard gereden. Thijmen werd heel knap 15de. Kortom een zeer geslaagd optreden in Rijswijk voor hem.

Marthijn Berends kon tijdens de proloog nog geen potten breken en moest genoegen nemen met een 12deplek. De volgende dag heeft hij tijdens het criterium heel aanvallend gereden, met het mes tussen de tanden snelde hij naar de finish en werd 8ste. De tweede tijdsrit ging een stuk beter en wist wederom een 8steplek te veroveren. De Omloop door Rijswijk verliep ook prima en kwam als eerste de wielerbaan opdraaien, ook hier werd in de eindsprint goed gas gegeven waardoor hij 9dewerd. In het Individueel Klassement van de jongens werd hij 4deen mocht een prachtige beker in ontvangst nemen.

Maurits Blaauwgeers kan ook terugkijken op een zeer geslaagd weekend. De proloog kwam hij met de 8stetijd over de meetlat. Het criterium pakte helemaal goed uit met een welverdiende 7deplek. Tijdens de tweede tijdsrit moest Maurits iets toeleggen op de concurrenten en werd 10de. Na een goede nachtrust werd er nog een prima Omloop uitgeperst en sloot hij dit af met een mooie 9deplaats. In het Individueel Klassement van de jongens mocht Maurits ook een prachtige beker in ontvangst nemen, hij werd namelijk 5de.

Liam Haan werd in de proloog 14de, vervolgens op de zaterdag in het criterium op een net verkregen gehuurde racefiets een 16deplek. Een keurige 13deplek in de tijdsrit en nogmaals een 13deplek in de Omloop.

Moe maar voldaan zijn de renners weer naar huis gegaan en hebben een schat aan ervaring opgedaan.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter