Geplaatst in

7 augustus

Nagekomen verslagen jeugdtour

Nagekomen verslagen jeugdtour

Van Thijmen en Liam kwam nog een verslag van de jeugdtour. Onderstaand de verhalen van deze jonge renners.

Thijmen Paardekooper

Afgelopen week heb ik aan de European Cycling Tour Assen meegedaan. We moesten 6 dagen achtereen fietsen. In categorie deden bijna 80 kinderen mee! Op dag 1 hadden we een proloog. Deze ging nog niet heel goed, ik moest mijn draai nog vinden. De volgende dag reden we een criterium. Helaas startte ik achterin en ben de halve race bezig geweest om bij het peloton te komen. Toen was ik best wel moe en ben in het peloton blijven hangen. Op dag 3 was er een klassieker, leuk over de weg van Amen naar Assen. Ook hier gingen we weer hard, dus bij het peloton blijven was het hoogst haalbare. Niels had hier een mooie 10e plek gehaald. Op donderdag was de tijdrit. Gelukkig was het droog, maar wel windkracht 4/5. Toch heb ik een goede tijd neergezet. Uiteindelijk de 20e plek. Voor de vrijdag was er de Omloop Korsvlies in Gasselte. Ook nu was de wind nog heel hard en veel tegen. Dus we kwamen met een uitgedund en uitgeblust peloton van 30 kinderen binnen.
Zaterdag hadden we nog een groot ronde om de baan van Assen te doen. Dit ging rustiger. Groot deel van het peloton bleef bijelkaar. In de eindsprint ben ik 13e geworden, en Niels 16e. In het eindklassement ben ik op de 19e plek geƫindigd. In mijn categorie hadden we wel een terechte winnaar. Toms Ustups uit Letland heeft alle! ritten gewonnen.

Liam Haan

Zes dagen lang (proloog, verschillende criteria en tijdritten, een klassieker en een omloop) hebben we, Maurits en ik, heel goed gefietst. Als je naar mijn verschillende uitslagen kijkt, ging dat redelijk - telkens tussen plaats 28 en 40 in. Op de camping hebben we veel verstoppertje gespeeld. Ik vond het heel spannend om tegen mensen uit andere landen te fietsen. Soms waren er lastige momenten, maar ook hele leuke momenten. Ik heb er van genoten, dat ik vanaf de camping de andere fietsers en vooral andere WSV'ers kon aanmoedigen.

Reageer op dit bericht

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso