Zomerstop Populaires met spannende tussenstand!

Dinsdag 9 juli werd de laatste "Rijschool-Marco-Populaire" voor de zomerstop verreden. Door de overwinning van Herm Eising is het nog heel spannend geworden in de tussenstand om de leiderstrui met maar 3 punten verschil tussen de nr. 1 Jesse Dijkstra en nr. 2. Herm Eising !!

Lees er alles over in het verslag van Fred en bekijk de foto's ! Bedankt voor jouw bijdrage Fred.

PS. DINSDAG 20 AUGUSTUS IS DE EERSTVOLGENDE POPULAIRE.

Herm Eising slaat opnieuw toe

Begeleid door de vrolijke zomerse muziekklanken van Jannes vertrokken 34 renners voor hun (voorlopig) laatste wedstrijd in de serie populaires.
Naast de bijna altijd aanwezige “harde kern” stonden deze keer als “gastrenners” Daphne Kreulen, Justin Timmermans en Allard Klijnstra op de presentielijst. Allard hebben we al een hele tijd niet meer gezien. Niet op de Meerdijk, maar ook niet in andere wedstrijden. We herinneren ons met name zijn jeugdperiode, waarin hij met enige regelmaat op het podium stond, meestal in de schaduw van zijn snelle clubgenoot Igor Hollemans. Igor, een veelwinnaar, is er ondertussen al weer een aantal jaren geleden mee gestopt, tot grote teleurstelling ongetwijfeld van opa Hollemans. Allard bracht het in zijn juniorentijd nog eens tot Oostelijk districtskampioen, maar over het algemeen is zijn wielercarrière verder tamelijk anoniem verlopen. Dat geldt niet voor Justin Timmermans. Justin is toevallig van precies dezelfde lichting, maar hij is in de loop der jaren alleen maar beter geworden.

Terug naar de wedstrijd, met een hoofdrol voor Thom Langen. Thom leeft zich wekelijks helemaal uit in de populaires en dat was deze keer niet anders. Hij mengde zich direct al in de eerste schermutselingen, net als Iwan Schut, Allard Klijnstra, René Mink van der Werf, Justin Timmermans, Mats Bours, Cor van Leeuwen, Rick Pors, Kevin Kuiper en uiteraard was ook klassementsleider Jesse Dijkstra steeds op zijn hoede.
Na een half uur koers leek de wedstrijd te worden beslist door een aanval van drie renners: Thom Langen, Justin Timmermans en René Mink van der Werf. Elke ronde liep dit trio iets verder uit, maar het peloton gaf zich niet gewonnen. En toen er wat scheurtjes ontstonden in de samenwerking in de kopgroep, roken de achtervolgers hun kansen. Na een felle jacht werden twee van de drie koplopers ingerekend. Alleen Thom Langen bleef nog een tijdje buiten schot. Zonder op of om te kijken reed hij in zijn eentje door en toen de allerlaatste ronde inging, had hij zowaar nog een kleine voorsprong op het peloton, waarin de kanshebbers zich opmaakten voor de eindsprint.
Het werd een adembenemende sprint tussen vijf renners, waarin Herm Eising het moest doen zonder “lead-out”. Des te groter was zijn vreugde (even dachten we ons te bevinden in het oerwoud) toen hij helemaal op eigen kracht in de allerlaatste centimeters de overwinning naar zich toetrok. Tweeduizendsten van een seconde, dat was het verschil met René Mink van der Werf, die 2e werd. Vlak daar achter volgden de junioren Kevin Kuiper en Joeri Fledderus en de vijfde plaats was voor Jesse Dijkstra, die na de vakantie alle zeilen zal moet bijzetten om zijn leiderspositie te verdedigen.
De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats op dinsdagavond 20 augustus. In de tussentijd kan iedereen hopelijk genieten van een welverdiende vakantie.

De uitslag:
1 Herm Eising, Emmen