Criterium Goudkust jeugdtour Assen.

Onder gunstige weersomstandigheden vond op 29 juli het criterium de Goudkust plaats. De 2e etappe tijdens de jeugdtour van Assen. Hieronder de verslagen van de wedstrijden. In het dagblad van het Noorden komen onze jeugdige renners ook nog aan het woord.

Helaas ben ik nu niet in de gelegenheid foto's te uploaden. Ik hoop eind van de week de fotoreportage's toe te kunnen voegen.

In categorie 1 mocht Esmée starten in de groene trui, niet in de rose  zoals in vorig bericht was gemeld. Esmée werd 6e in het criterium. Helaas heeft ze niet genoeg punten behaald om de groene trui te houden. Bart werd in zijn 1e jeugdmeerdaagse 16e.

In categorie 3 werd Iris 31e en Niels werd 36e. Voor beiden is dit ook de eerste jeugdtour. Iris zegt: ze gaan heel hard, maar het is hartstikke leuk en gezellig.

In categorie 4 had Anniek direct in de eerste ronde een lekke band. Er is nog geen materiaalverzorging bij deze categoriën, weg klassement!  Erg jammer en balen.

In categorie 4 startte Lieke in de rose trui. Ze verdedigde de trui met ferve. Ze zat steeds voor in. In de eindsprint finishte echter Luna Zijlstra voor haar. Lieke werd 5e. Hierdoor moet ze haar rose trui afstaan aan Luna. Er is maar een  verschil van 2 sec. Morgen vlammen in de klassieker en dan weer terug veroveren. Sanne reed ook een super wedstrijd. Sanne zat ook steeds met Lieke voorin. Jammer genoeg zat ze in de laatste ronde achter een valpartij en kwam als 40 over de streep. Heel jammer.

In categorie 5 kon Yvet goed volgen in het peloton. Bodi del Grosse en Luuc verburg ontsnapten met hun tweeën. Luuc werd 1 en Bodi 2. Yvet kwam als 14e over de streep. Ook heeft ze nog puntjes mee gepikt voor de groene trui, hierin staat ze 5e.

Floor ging bij de nieuwelingen meisjes voortvarend van start en deed verschillende ontsnappingspogingen. Dit hield jammer genoeg geen stand. Ze eindigde als 37. Ook Floor heeft nog punten behaald in het groene trui klassement. Hierin staat ze 8e.

Bij de nieuwelingen gingen ze hard van start met een groot peloton met 160 renners. Dit bracht op dit snelle parcours de nodige valpartijen met zich mee. Jon heeft van de 9 groene trui sprint 8 mee gesprint. In de laaste sprint werd hij gehinderd door een valpartij. Door een ontsnapping van met name David Dekker kon hij niet de volle punten pakken.  Maar toch sprokkelde Jon de nodige punten bij elkaar. Hij staat nu 3e in de groene trui klassement. Stef was ook nog betrokken bij een valpartij, hij kreeg een ronde vergoeding. Stefan kon jammer genoeg het peloton niet volgen. Stef werd 31e, Jon 40e en Stefan 110e.

Myron deed weer goede zaken bij de junioren vrouwen zij werd 6e. Dyan werd 28e.