Kostvlies jeugdtour Assen.

Vandaag vond de omloop in Kostvlies plaats tijdens de jeugdtour Assen. Een omloop van 4 km met klinkers, vals plat, asfalt en 50 m kasseien.

Tijdens de wedstrijd van Esmée en Bart kwam het peloton terecht achter het peloton van categorie 7 en de achtervolgende auto's. Categorie 2 moest inhouden maar 2 renners konden doorrijden maar de rest werd gehinderd. Dit gaf veel emoties bij de rest van de kinderen. De sprint voor de witte trui werd daardoor niet eerlijk genomen. Deze sprint wordt morgen opnieuw gedaan. Esmée werd 6e en Bart 15e. Esmée is 2e meisje maar omdat Jette de Groot 1e is rijdt Esmée morgen weer in het rose.

Iris werd in categorie 3 31e. Niels reed helaas lek en moest plaast nemen in de bezemwagen.

Anniek had het bij de start moeilijk in categorie 4. Gelukkig kon ze nog een paar renners passeren. Zij werd 32e.

Lieke reed weer in het rose omdat ze 2e meisjes is. Maike van der Duin heeft geel daarom mag Lieke in het rose rijden. Lieke werd vandaag 8e. Sanne wed 19e.

Yvet moest om nog mee te kunnen doen voor het podium in het meisjesklassement bij de top 10 rijden. Yvet had het moeilijk vooral na de kasseien moest ze behoorlijk inhalen. Yvet werd 28e.

Bij de nieuwelingen wilde Jon nog graag dichter bij nr 2 komen. De nr 1 en 2 zaten ook bij de eerste 3. Daardoor heeft hij niet kunnen inlopen. Jon staat wel goed gesetteld op de 3e plek. In de eindsprint werd Jon nog netjes 3e. Stef reed goed mee in het peloton. In de eindsprint werd hij 43e.  Stefan had helaas lek en kwam op achterstand. Hij werd 93e.

Bij de dames was een kopgroep van 7 meiden. Floor zat goed in de eindsprint en werd netjes 10e bij de nieuwelingen meisjes.

Myron was de teleurstelling van gister te boven en werd 17e.  Ze is al druk bezig met de volgende jeugdtour om dan samen bij de junioren met Floor te gaan vlammen. Dyann eindigde aan het staart van het peloton.