2 augustus

Eindverslag jeugdtour Assen + fotoreportages

De 50e jeugdtour Assen is weer achter de rug. Het was een leuke gezellige en zonnige week met leuke wedstrijden. Er waren podiumplekken voor Esmée, 2e in het meisjesklassement categorie 1. Lieke werd ook 2e in het meisjesklassement categorie 5. Jon werd 3e in het puntenklassement nieuwelingen.

Esmée heeft een goede jeugdtour gereden. 2e in het meisjesklassement, 4e in de wittetrui klassement en 4e in het puntenklassement. In het algemeen klassement werd ze 5e.

Bart was heel constant en werd in zijn eerste jeugdtour 15e algemeen klassement. Hij heeft veel geleerd en plezier gehad.

Iris in categorie 3 reed vrij constant rond de 30e plek. Zij eindigde op plek 27.

Niels heeft een verslag geschreven van de jeugdtour:

Dit is mijn eerst jeugdtour. Ik vond het wel spaannend maar het is heel leuk en gezellig. Ik fiets in categorie 3 samen met 52 andere kinderen. Er komen kinderen uit Engeland, Finland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Litouwen.
De wedstrijden gingen heel goed alleen jammer dat ik donderdag een lekke band kreeg tijdens de wedstrijd. Het is heel leuk om met zoveel kinderen samen te fietsen.
Wij stonden zelf niet op de camping maar we waren wel vaak bij Anniek, Sanne en Bart. Ik ging dan spelen met Bart. We zijn ook een keer gaan zwemmen in de Bonte Wever. Dat was heel leuk.
Volgend jaar ga ik weer!

Anniek in categorie 4 was ook mooi op weg. Helaas kreeg zij ook een lekke band tijdens het criterium de Goudkust. Daardoor kelder je flink in het klassement want je krijgt de laatste tijd + 5 strafminuten. Dit is niet meer in te halen. Zij eindigde op plek 47

Lieke was goed bezig in haar eerste jeugdtour. Omdat het 1e meisje geel droeg mocht zijn iedere keer de rose trui dragen. In het eindklassement van de meisjes eindigde ze op de 2e plek, in het algemeen klassement 6e.

Sanne was in categorie 5 ook vrij constant en reed goed voorin. Zij eindigde op de 18e plek, ook super gereden.

Yvet reed de eerste wedstrijden goed mee in de voorlinie. Tijdens Kostvlies en het Asserbos kon ze zich in de eindsprint niet voorin handhaven. Gelukkig reed ze een goede tijdrit en steeg nog van de 19e naar de 14e plek in het algemeen klassement.

Floor was ook zeer tevreden hieronder haar verslag:

Maandag begon de jeugdtour met een proloog. Voor mij verliep de proloog niet helemaal zoals gehoopt. Ik kwam met te veel snelheid aan bij de 180 graden bocht en haalde hem dus ook niet. Ik eindigde op een 42e plek. De tweede dag was er een criterium. Ik was iets te fanatiek met de tussensprints voor de groene trui waardoor ik na 3 van de 8 sprints er door heen zat. Uiteindelijk werd ik 37e. Woensdags stond de klassieker op het programma met start in Gieten, via Exloo en finish in Assen. Doordat vorig jaar het hele peloton uitelkaar viel op de kasseien wou ik dit jaar goed voorin zitten. Dat was gelukt. Ik reed constant bij de eerste 10, maar helaas kwamen we met een grote groep van de kasseien af. Met 75 meiden reden we naar de finish en ik werd 18e nieuweling meisje. Donderdag was er een omloop in Gasselte. Met de loting moest ik helemaal achteraan starten. We reden, net als met de klassieker, samen met de junior-dames, dus we hadden een peloton van bijna 140 rensters. Het parcours was best smal en heb er lang over gedaan om naar voren te komen. Maar uiteindelijk in de sprint werd ik 6e achter een kopgroep van 4. 10e plek en 1 seconden bonificatie waardoor ik al een aantal plekken opschoof in het klassement. Vrijdag had ik niet echt m'n dag en de wedstrijd ging niet echt lekker. In de sprint werd ik 20e. Als laatste was er nog een tijdrit van 1,9 km. Onderhand stond ik op de 26e plek in het klassement en een top 20 zat er nog in als ik een goede tijdrit reed. Ik werd 13e in de tijdrit en haalde veel meiden in die voor me in het klassement stonden. Deze jeugdtour heb ik afgesloten met een 18e plaats in het algemeen klassement.

Jon, Stef en Stefan reden bij het grote peloton met160 renners mee bij de nieuwelingen. Jon werd 3e in het puntenklassement en 33e in het algemeen. Stef werd 57e en Stefan werd 113e.

Myron reed goede uitslagen bij de top 10. Helaas in de klassieker was ze betrokken bij een valpartij en kwam op achterstand binnen. Daardoor  kelderde ze in het klassement, ze eindigde op de 32e plek.

Dyann reed  vrij constant, zij eindigde op de 20e plek.