Paul de Haan winnaar op Meerdijk

EMMEN – De trainingsrit op het clubparcours van WSV Emmen leverde bij de elite/beloften een overwinning op voor Paul de Haan uit Meedhuizen. De snelle ex-WSV’er - tegenwoordig lid van de Stormvogels – klopte in de eindsprint al zijn concurrenten, waaronder Rick Goeree, die 2e werd. Justin Timmermans uit Hardenberg legde beslag op de derde plaats.

Deze renners behoorden allemaal tot een omvangrijke groep, die al in de beginfase, toen ook de amateurs nog in koers waren, een ronde voorsprong had genomen. Het tempo lag voortdurend erg hoog en dat resulteerde in een aantrekkelijke wedstrijd, waarin ook sommige amateurs hun partijtje stevig meebliezen. Maurice Zaal, verleden week al winnaar in Sleen, had in die categorie ook nu weer de snelste eindsprint in de benen. Seine Zandbergen, die een sterke wedstrijd reed, werd 2e en Han Peeneman 3e. Wilfred Drenthen kon het helaas niet bolwerken in de kopgroep en moest na een dappere strijd lossen. Hij eindigde als 4e.
De meest opvallende naam op de deelnemerslijst was ongetwijfeld die van Brian Kamstra, zoon van ex-coureur Feddy Kamstra uit Assen. Brian is een bekendheid in de atletieksport, maar daar is hij mee gestopt vanwege diabetes. Zonder ook maar enige wielerervaring is hij dit jaar opgenomen in de opleidingsploeg van de Amerikaanse profformatie Team Novo Nordisk. Nu maar afwachten hoe dit avontuur zich verder gaat ontwikkelen. Op de Meerdijk werd in ieder geval duidelijk, dat hij in taktisch opzicht nog veel moet leren.

Om twee uur gingen de junioren en nieuwelingen van start. Hun wedstrijd kwam echter niet uit de verf, omdat het gehele deelnemersveld bestond uit louter WSV’ers. Daardoor draaide het uit op een soort veredelde clubtraining. Vijf renners namen een ronde voorsprong. Junior Christian Varweg was het snelst in de eindsprint. Jon Schoonewille 2e, Niels Griemink 3e, Stefan Meijer 4e, Martijn van Deest 5e, Stan Gosink 6e en Justin Kloese 7e.

Bij de nieuwelingen jongens ging de wedstrijd tussen 3 WSV'ers. Jesse werd 1e, Tom 2e en gerben 3e.

Ilse Kreeft (Peddelaars)  was als enigste junior vrouw aanwezig.

Weer een mooie fotoverslag van Fred is toegevoegd.