Verslag junioren klassieker Ronde van het Lage Land.

Vandaag gingen in de Ronde van het Lage Land: Stan, Stefan, Jon, Martijn, Justin en Niels van start voor hun éérste junioren-klassieker. Lees hieronder hun belevenissen in het verslag van Jon.

Vandaag reden we met 6 man van Emmen in de Ronde van het Lage land. We waren goed op tijd aangekomen en hadden tijd zat. We hebben de eerste 5 en de laatste 5 km verkend tijdens het in fietsen. Er stond een harde wind, wat betekende dat de boel op de kant ging!

Er was een 3 km lange neutrallisatie, na die 3 km ging het meteen hard en kwam de boel op de kant te staan. Na 5 kilometer was er een kopgroep ontstaan waar Martijn en Jon bij zaten.

Echter na ongeveer 12 km zette de ploeg Monkey Town de boel op de kant en moest er een gedeelte lossen, waaronder Martijn.
Jon zat er nog bij, maar na 20 km deed de ploeg hetzelfde en kon ook Jon het niet bijhouden. Martijn en Jon zaten samen in de 2e groep. Er is goed samen gereden en samen gewerkt.

Iedere keer een gaatje voor elkaar laten vallen om elkaar er tussen te laten, zodat we beide niet op de kant kwamen te zitten en mooi mee konden draaien. In de laatste 15/20 kilometer vonden er veel demarages plaats maar geen een van allen hield stand.

De finish was op een klein wielerbaantje van 1 km lang. In de laatste kilometer probeerde Martijn nog weg te komen, maar ook hij bleef niet weg. In de eindsprint is Jon 18e geworden, en Martijn 27e.  Niels, Stan, Stefan en Justin, hebben helaas niet de aansluiting kunnen maken met de eerste of 2e groep en werden helaas uit de wedstrijd gehaald.

Gr. Jon