Zware omstandigheden in Ronde van Noord West Overijssel.

Gisteren werd onder zware weersomstandigheden, veel wind en regen, de klassieker Ronde van Noord West Overijssel verreden. Aan de start 180 renners waarvan er uiteindelijk 37 over de finish kwamen. Martijn werd 17e, lees hieronder zijn verslag.

Vandaag stonden we met 6 man aan de start van de 44e Omloop van Noord West Overijssel. Dit waren Jon, Stef, Stefan, Stan, Niels en Martijn. We waren mooi op tijd aangekomen en hadden tijd zat. Het regende nogal hard dus we hebben alleen de laatste 1,5 km en de eerste 1,5 km verkend. Er stond een erg harde wind uit het zuiden. Wat betekende dat er net zoals vorige week weinig zouden finishen.

Er was een neutralisatie van ongeveer 1 km, na die 3 km ging het meteen behoorlijk hard. We hadden de eerste 10 km zijwind dus moesten we goed voorin rijden. Na ongeveer 15 km was er een kopgroep van 15 man weg.
In de tweede groep zaten toen nog Martijn, Stef en Stan. Stefan was er afgewaaid toen het nog harder ging na de eerst 15 km. En Jon en Niels waren er hiervoor al afgegaan.

Na ongeveer 45 km hadden we weer zijwind. Hier gingen we ook door een bos heen met erg smalle weg. Vlak voor die weg lag Stan er af. En op de klinkerweg ging bij Stef het kaarsje uit. Martijn kon nog voorin meedraaien bij de tweede groep. Dit was ook nodig want ze lagen maar 45 seconden achter op de eerste groep, waar de samenwerking niet perfect liep.

Ongeveer bij kilometer 65 moesten Stefan, Jon en Niels uit de wedstrijd. Stan moest er iets daarna ook uit. De tweede groep werd nog een keer bijna verkeerd gestuurd. Alleen de eerste paar hadden hier last van waaronder Martijn. Hij kon wel weer aansluiten bij de tweede groep.
Na ongeveer 100 km koers kwamen we bij een erg slechte klinkerweg met veel modder erop. Hier reden er een stuk of 8 man weg uit de tweede groep. Zij reden vervolgens naar de eerste groep toe. Met nog 15 km te gaan was er een kopgroep van 17 man. Van de 17 man waren er maar 2 eerste jaars. Dit waren Martijn en Dennis van der Horst.

Toen we het laatste stuk de dijk richting Genemuiden opreden met nog 7 km te gaan waren er 2 weg. Helaas moest Martijn op het laatst nog lossen uit de kopgroep samen met 3 anderen. Hij kwam als 17e over de finish. Helaas heeft de rest de wedstrijd dus niet uitgefietst.

Groeten,
Martijn