Junioren-dames succesvol in Ascheffel/Nortorf.

Twee wedstrijden in Duitsland stonden er op het programma voor 3 Junioren-dames van WSV Emmen. Samen met rensters van Hoogeveen en Drachten reisden zij  zaterdagmorgen af naar Noord Duitsland. Lisa, Nienke, Myron, Floor en Arianne fietsten samen met elite-rensters uit diverse landen. En succesvol !! Lees de verhalen van Arianne en Floor hieronder.

Bedankt familie Nagengast voor het beschikbaarstellen van de bus !!

DAG 1 :

Zaterdagochtend om 07:22 vertrokken wij: Floor, Myron, Nienke, Lisa, Arianna samen met Wim met de bus naar Ascheffel voor 2 koersen. Na een leuke rit kwamen we om half 12 aan, met wat vertraging. Het weer was goed en de start was om 13:16 uur. In het parcours lagen wat hoogteverschillen. Het tempo zat er goed in en na 2 keer een ontsnappingspoging demarreerde er helaas een elite dame overheen die vervolgens uit zicht bleef. Floor haar ontsnappingspoging bleef helaas niet tot stand. Uit eindelijk heeft iedereen goed voorin gekoerst en won ik de sprint wat resulteerde in een 2e plek. Myron sprintte naar een 10e plek. Floor had helaas pech in de laatste bocht waardoor ze haar spaak eruit reed. Gelukkig kon ze wel doorrijden en reed ze naar een mooie 8e plek. Nienke finishte in het peleton. Lisa moest helaas het peleton laten gaan maar heeft de wedstrijd wel knap uitgereden. Daarna zijn we met z'n allen naar het hotel gegaan en hebben we een hapje gegeten. Eenmaal weer terug bij het hotel, snel even de wifi aan en daarna slapen want zondagochtend stond er weer vroeg een wedstrijd voor ons klaar.
Arianna

Juniorenklassement: Arianna 1e, Floor 3e, Myron 4e.

DAG 2:

Om half zeven ging de wekker en werden we wakker in ons hotel. Helaas konden we pas om 7 uur ontbijten en moesten we voor het eten de bus inpakken.
Na een heerlijk ontbijt vertrokken we richting Nortorf, waar we om 9.07 aan de start stonden van de Giro Nortorf. De weersvoorspellingen waren slecht, maar gelukkig hielden we het voor en tijdens de koers droog.
Het rondje was 10 kilometer lang en was vlak. We moesten vier rondjes fietsen. Na een aantal mislukte pogingen van Myron, Arianna en mij reden er uiteindelijk drie elite dames weg. Deze hebben niet meer terug gezien en het werd voor ons een sprint om plek vier. Arianna won deze sprint, dit was goed voor een vierde plek. Myron eindigde als 12e en ik finishte als 17e. Ondanks het droge weer zaten we onder de modder door de nog natte wegen.
Het was een gezellig weekend met 2 mooie wedstrijden.
Floor

Juniorenklassement: Arianna 1e, Myron 3e, Floor 5e.