Volta Limburg Classic voor Junioren.

Op 4 april werd de Volta Limburg Classic afwachtingswedstrijd voor junioren verreden; een koers over 93 kilometer met start en finish in Eijsden. Stan en Niels maakten een verslag over deze wedstrijd.

Vandaag 4 april om 12.30 stonden de junioren van de Wsv Emmen aan de start in Limburg bij de Volta Limburg classic. Omdat het in limburg was moesten we om 5 uur opstaan en om 6 uur verzamelen bij oosterhesselen om richting Limburg te rijden. Rond 8 uur hebben we nog een korte koffie pauze gehad. Stef en justin waren vandaag helaas ziek en daarom stonden we maar met 5 man aan de start. Met Jon, Martijn, Stefan, Stan en Niels. Rond 9 uur waren we er al en hebben we onze rugnummers opgehaald. Omdat het een beetje hard regende hebben we met zijn allen het parcour in de auto verkend.

Om 12.30 stonden we aan de start. We stonden redelijk vooraan in de fuik. De wedstrijd was ongeveer 100km. We moesten eerst een kleine ronde van 6 km daarna 3 grote ronden van 20km en daarna nog 5 kleine ronden van 6 km. Wat er uiteindelijk 8 zijn geworden. De eerste grote ronde heeft iedereen overleeft. De tweede grote ronde fietste Stan over het fiets pad waardoor hij de wedstrijd kon verlaten. Stefan moest de 2de ronde ook van het peloton lossen. Stan is nog wel door gefietst tot de kleine rondes begonnen.

Martijn, Jon en Niels zaten nog in het peloton en zijn ook in het peloton gefinished. Er was al een kopgroep weg en Jon werd tweede in de sprint van het peloton en werd 29ste Martijn werd 38ste.. Niels was ongeveer tussen de 45 en 47ste en dat staat niet in de uitslag..?... En uiteindelijk werd het redelijk mooi weer en zijn we allemaal een kant opgegaan.

Geschreven door Niels en Stan.