Rund um Steinfurt: jeugd en junioren

Op zondag 12 april werd door renners van de jeugd en de junioren Rund um Steinfurt gereden. Een mooie omloop van 9,4 km lang met een klim erin. Hieronder een verslag met foto's.

Joost  verteld over zijn wedstrijd bij de jeugd U15:

Vandaag had ik een wedstrijd in Duitsland, in Steinfurt. De familie Kloeze kwamen mij om 6.45uur ophalen. Samen met Justin en Rose en Truus hadden we afgesproken bij de carpool in Klazienaveen waar we met Joeri, Lieke en Herman naar Steinfurt zijn vertrokken.

Vanuit de WSV deden we dus met 4 renners mee in de categorie U15. Het was een ronde van 9,4km welke we 4x moesen rijden. We hebben het rondje vooraf 1x in gefietst en er zat een mooi klimmetje in. We stonden met 33 renners aan de start en we begonnen met een geneutraliseerde start, tijdens de neutralisatie was er al een valpartij. Ook tijdens de wedstrijd was het soms gevaarlijk en waren ze flink aan het slingeren. Er waren een aantal uitloop pogingen maar voor de rest was het een rustige race. Ik heb ook nog een keer geprobeert om weg te komen maar de jongen waar ik mee weg was wilde niet overnemen. Uiteindelijk was er een sprint van het peleton en ben ik 5e in de sprint geworden. Axel van der Tuuk uit heeft gewonnen, Joeri was 9e, Lieke was 14e en Rose zat opgesloten achter in het peleton. Na onze race hebben we later nog gekeken naar de Junioren.

Het was erg leuk maar niet een erg spannende wedstrijd, we weten nu ook dat de Duitsers niet goed zijn in recht fietsen.

Verslag over de junioren U19:

Stan, Justin, Niels, Martijn en Jon stonden aan de start met een peloton van 70 renners. Zij moesten 8 ronden rijden. Martijn ging als eerste in de aanval. Deze hield niet stand. Jon heeft nog geprobeerd om op de bult weg te komen. Daarna was er een aanval van Justin, hij kreeg Patrick Koster mee. Helaas kon Justin niet volgen en ging Patrick alleen door. Patrick kreeg later gezelschap van Lorenzo Harbers. Martijn heeft ook nog geprobeerd de twee weer te vangen, wat strandde. Stan, Martijn en Niels deden in de laatste twee ronden nog pogingen en finishte met voorsprong op het peloton. Patrick Koster werd eerste, Niels kon nog een gaatje slaan van Martijn en Stan en hij werd 4e, Martijn kwam daar kort achteraan als 5e, Stan werd 6e, Jon eindigde in het peloton als 9e en Justin als 25e. De jongens hebben aanvallend gereden. Jammer genoeg geen podiumplaats maar deze komt steeds dichterbij.