Succesvol weekend junioren !

Alhoewel afgelopen weekend de Meerdijk in het teken stond van de Kleine Hein werden er natuurlijk nog meer wedstrijden verreden. De Wsv Emmen heren-junioren reden zaterdag de klassieker "Omloop van de Alblasserwaard"  en op zondag een wedstrijd in Börger, Duitsland. De uitslagen van de junioren komen steeds dichter bij een overwinning in de buurt, met zelfs al een 5e plaats in de klassieker. Ook junioren-dame Floor reed in Börger en won de wedstrijd !! Hieronder leest u het verslag van Stan.

Podiumplaatsen voor Stan en Niels

Afgelopen weekend hadden de junioren een dubbel programma. Zaterdagmorgen reisden Stef, Justin, Martijn, Stefan, Jon en Stan af naar het Zuid-Hollandse Alblasserwaard voor een omloop van 122 km. Het was een erg smal parcours, met veel draaien en keren.
Na de eerste omloop, 25 km, waren er al heel veel renners gelost. Halverwege koers ontstond er een kopgroep van 10 renners, waaronder Jon en Justin. Deze groep bleef 20 minuten vooruit, maar uiteindelijk werden ze weer bijgehaald door het peloton. 30 kilometer voor het einde ontsnapten Stan en 3 andere coureurs, uit het peloton en zij kregen een voorsprong van 20 seconden. De kopgroep kreeg in de laatste 5 kilometer gezelschap van nog 5 renners en zo sprintten zij met 9 man naar de finish. De wedstrijd werd gewonnen door Marten Kooistra. Stan werd 5e. Het peloton kwam op 40 seconden van de kopgroep binnen. Jon werd 20e, Justin 24, Stef 33e, Martijn 35e en Stefan 65e.

Zondag stonden alle 7 junioren aan de start van de Ronde van Börger (D). Er moesten 5 ronden van 13 km. afgelegd worden, waarin een aantal stukken vals plat zat. Na een paar kilometer reed Martijn weg uit de groep. Na 1 ronde alleen te hebben gereden, kreeg hij gezelschap van Niels. Helaas werden ze door het peloton teruggehaald, waarna Lorenzo Harbers (Löwik Almelo) demarreerde. Stan sprong vervolgens uit het peloton en kreeg aansluiting bij de koploper. Samen bouwden zij een voorsprong van 3,5 minuut op. In de eindsprint moest Stan zijn meerdere erkennen in Lorenzo en eindigde op de 2e plaats. Niels won de sprint van het peloton en werd 3e. Jon werd 9e, Stef 11e, Justin 13e en Stefan 19e. Martijn moest de wedstrijd helaas wegens een valpartij verlaten.