Combiteam junioren dames top gereden in 2-daagse.

Prima resultaten Combinatieteam Emmen Drachten Peddelaars tijdens 2-daagse Peize, Nieuw Roden.

In het kader van de clubcompetitie voor vrouwen hebben Lisa de Jong (WVDrachten), Esmee Oosterman(de Peddelaars), Ilse Kreeft(de Peddelaars), Floor Weerink(WSV Emmen) en Myron Koops(WSV Emmen) deelgenomen aan de 2-daagse competitie in Peize op zondag 28 juni in Peize en maandag 29 juni in Nieuw Roden.
Lees hieronder het verslag:

Zondag moesten er 20 rondjes van 4,5 km. gefietst worden. Er stonden 103 dames aan de start. Tijdens de eerste 18 rondjes werd er geregeld tempo gemaakt en werd er achterin gelost. Ilse werd uit koers gehaald en Myron moest,nadat we haar in het begin regelmatig voorin zagen, de wedstrijd helaas voortijdig beëindigen door een blessure. Floor, Esmee en Lisa reden uitstekend voorin en dat was maar goed ook, aangezien het in de laatste 2 rondes was gaan regenen. Er waren hierdoor diverse kleine valpartijen; gelukkig zonder ernstige gevolgen. De finale werd uiteindelijk beslist in een sprint met een groep van zo’n 50 rensters. Esmee eindigde op plek 20, Floor 21 en Lisa 35.

Maandag werd er gestart met een tijdrit van 4,5 kilometer. Hier waren de resultaten van Floor en Lisa uitstekend: Floor 16 en Lisa 17 op minder dan 20 seconden van elitedames! Esmee op plek 73 en Ilse 79.
Na de tijdrit volgde nog een omloop van in totaal 95 km. Al in de eerste ronde zagen we een sterke kopgroep ontstaan met daarin Esmee. Deze hield 2 rondjes stand. Een aantal rondes later reed er een dame weg, waar even later Floor bij aansloot. Ook zij bleven niet langer weg dan 2 rondes met een maximale voorsprong van 40 seconden. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in een eindsprint van 50 rensters. Floor deed hierin volop mee en sprintte tussen de dames op de “12” keurig naar een 10e plek. Esmee finishte ook in het peloton. Lisa en Ilse kwamen op een kleine achterstand binnen in de 2e groep.
Uiteindelijk eindigde Floor als 12e in het algemeen klassement (3e in het jongerenklassement), Esmee 39, Lisa 47 en Ilse 70.

De begeleiding tijdens deze 2-daagse was in handen van de Peddelaars( Rudy Nagengast en Bert Uiterwijk Winkel), die de dames weer hebben voorzien van deskundig advies.