Ronde van Twente, top gereden door de junioren !

Gisteren reden de junioren de klassieker "de Ronde van Twente" en reden een aanvallende koers met mooie resultaten. Lees hieronder het verslag van ploegleider Wim Meijer.

Verslag van de Ronde van Twente voor junioren op zaterdag 11 juli 2015.

Na het goede presteren van de junioren vorige week in België gingen we met goed vertrouwen op weg naar Enter. Vandaag namen we met 6 renners deel aan de klassieker De Ronde van Twente over 135 km, bestaande uit 3 omlopen van 36 km en dan nog 3 omlopen van 9 km.
De temperatuur was voorspeld op bijna 30 gr. , dus hadden de ouders en ik genoeg extra bidonnen meegenomen om deze onderweg aan de renners te kunnen geven. Bidonnen aanpakken uit de hand van de verzorger is niet voor iedereen even gemakkelijk, dus waren er van de 6 junioren enkele jongens die er meerdere aannamen om deze dan aan de andere Wsv-ers te kunnen geven (dat is ook ploegenspel).

Na de ploegenbespreking en gezamenlijk infietsen voor de koers werd er om 16.00 gestart. In de grote omloop kwamen de renners ook over de Markeloseberg en de Apenberg en daar reed in de 1e omloop als een groep weg met 25 renners met alleen Justin erbij. Een renner op 25 was te mager, maar gelukkig sloot later Stan met enkel renners nog aan bij de kopgroep. Uit de kopgroep van ong. 38 renners losten later nog een groep van ong. 10 renners, zodat de een kopgroep van 27 renners met Justin en Stan begonnen aan de laatste 3 plaatselijke omlopen. Inmiddels was ook een groep renners uit het grote peloton weggereden met Jon en Martijn erbij, zodat zij nog konden strijden voor een 28e plek.

In de plaatselijke omlopen, waar alle 160 renners al zeer vermoeid aan waren begonnen door de warmte, werden er nog meerdere ontsnappingen ondernomen door de WSV-ers in de kopgroep en in de 2e achtervolgende groep.
Inmiddels hadden ze het peloton met Stefan en Niels “door een te grote achterstand op de plaatselijke ronde” één ronde voor het einde laten af sprinten en even later kwamen de overige 4 Wsv-ers netjes binnen in de kopgroep en achtervolgende groep.

Na de koers hadden we nog een nabespreking met de renners waarin de wedstrijd nog een keer werd besproken. Tijdens een nabespreking worden de plus- en minpuntjes doorgenomen , zodat de renners deze info de volgende wedstrijd kunnen gebruiken.

Als trainer/ploegleider ben ik zeer tevreden over het “aanvallend” rijden van de junioren in de laatste weken en dat stemt mij zeer hoopvol voor het rest van dit seizoen en 2016 (worden ze allemaal 2e jaars junior).

Wim.