Verslag Niedersachsen Rundfahrt 2015.

Afgelopen weekend reden de WSV Emmen junioren de Niedersachsen Rundfahrt rondom Wallenhorst, Duitsland. Ook hier problemen door de zomerstorm; de 3e etappe werd halverwege afgelast!!  Hieronder lees je een verslag: dit keer niet vanuit het zicht van de renners maar van Gerard die als begeleider mee was dit weekend.

Mijn belevenissen als ouder / begeleider tijdens de 21 ste Internationale Niedersachsen Rundfahrt der Junioren, 24 – 25 en 26 juli 2015 in Wallenhorst Duitsland.

Vertrek klokslag 13.00 uur vanaf de Meerdijk in Emmen met 4 van de 6 junioren (2 zijn al met vakantie in de buurt van Wallenhorst met hun ouders) in een bijzondere samenstelling. We hebben namelijk 2 gastrenners, te weten Chiel Breukelman en Jens Dekker. Justin en Niels waren beiden met hun ouders al in de buurt van Wallenhorst met vakantie. Heenreis zonder problemen, Wim wist een file aardig te omzeilen, zodat we op tijd bij de wedstrijd aankwamen. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, voor Martijn en Jens verliep het goed, zij eindigden in het peloton. Voor Justin teleurstellend, altijd jammer om door materiaalpech achterop te geraken. Jon en zijn rug waren niet elkaars beste vriend, zijn rug zat hem dusdanig dwars dat hij op achterstand binnen kwam. Ook Niels kwam op enige achterstand binnen, zij het minder dan Jon. Ook voor Chiel verliep het niet volgens plan, ondanks dat hij zich van tevoren goed voelde, werd hij tijdens de wedstrijd ziek. Helaas kon Chiel de volgende dag niet van start gaan.
Zaterdag verliep de tijdrit met name voor Martijn door weersomstandigheden niet volgens plan. Vlak na zijn start begon het te stormen, onweren en erg hard te regenen. De andere renners hadden meer geluk wat betreft het weer, droog en zonnetje. Jens startte na Martijn, maar toen was het weer droog. Jens reed een goede tijdrit, hij was erg tevreden. Ook voor mij, Wim en Bert was het een race tegen de klok om telkens op tijd bij de start van een volgende renner te zijn. Over de wedstrijd ’s middags kunnen we heel veel vertellen, maar kort gezegd was het (nood)weer zodanig dat de jury het niet verantwoord achtte om door te koersen. De wedstijd werd afgelast na 3 ronden. Ik moet de jury hierin gelijk geven, een boom over het parcours is toch te gevaarlijk. Gelukkig geen ongelukken.
Zondag, mooi weer, mooie wedstrijd, Jon weer last van zijn rug, erg jammer. Niels had moeite met de klimmetjes. Jens, Justin en Martijn in het peloton.
Verblijf in de jeugdherberg was prima, goed eten, dichtbij de wedstrijden. Complimenten voor de groep junioren, met name in deze samenstelling. De gastrenners werden meteen in de groep opgenomen. Het was voor hun een zwaar weekend, gelukkig voor de meesten nu vakantie. Rust voor hoop ik een mooi naseizoen. Voor mij was het een prima weekend, gezellig. Goed gebak in Duitsland!
Gerard