Winst voor Justin Kloese en Floor Weerink op de Meerdijk.

EMMEN – Op de Meerdijk in Emmen stond zaterdag de 4e interclubveldrit van het district Noord op het programma. Verspreid over diverse categorieën gingen zo’n 96 deelnemers van start. Dat aantal lag iets beneden de verwachtingen. Aan het weer kan het deze keer onmogelijk hebben gelegen, want daar was helemaal niets mis mee.

Hoe het ook zij, degenen die er wèl waren, hebben hun uiterste best gedaan om voor zichzelf en op hun eigen niveau een goede prestatie neer te zetten en dat is precies waar deze wintercompetitie voor is bedoeld.
De beste renner van de dag was ongetwijfeld Tom Davids, die vanuit Nijmegen was overgekomen voor een bezoek aan zijn ouders, die in Nieuw-Amsterdam wonen. Voor de oudgedienden onder ons is Tom geen onbekende, want in zijn jongere jaren was hij een gewaardeerd lid van onze club. In die tijd boekte hij zijn grootste successen in 1999, toen hij als nieuweling maar liefst drie klassiekers op zijn naam wist te schrijven. Tom werkt tegenwoordig voor de wielerstal van Giant en is bevriend met Annemiek van Vleuten. Tegenwoordig rijdt hij alleen nog in het veld en dat doet hij met veel succes bij de Amateurs.
Op de Meerdijk stond er op zijn techniek geen maat. Al in de eerste ronde nam Tom een voorsprong, die hij in het verdere verloop steeds vergrootte om tenslotte te finishen met 5 minuten (jawel, dit is geen vergissing !) op de tweede man.
De overige winnaars waren Tsjisse Weening, Leonie Bentveld en Job Boontjes in de drie jeugdcategorieën, Justin Kloese (hij is het nog niet verleerd) bij de nieuwelingen/junioren en Floor Weerink bij de vrouwen/meisjes. Het podium van de laatstgenoemde categorie bestond zelfs compleet uit rensters van WSV Emmen, want behalve Floor mochten ook Marlies Vos en Sanne de Jonge plaatsnemen op het ere-schavot, waar ze werden gehuldigd door een tweetal Zwarte Pieten, die we wel eens vaker hebben zien optreden bij dit soort gelegenheden. Een novum was wèl het optreden van Arjan Freriks, die noodgedwongen de microfoon ter hand had genomen. Hij nam de plaats in van de zieke Karst de Vries en hij deed dit met verve.
De wedstrijddag werd besloten met een koers voor ATB’ers. In dit bonte gezelschap bevonden zich ook de WSV’ers Seine Zandbergen (6e), René Mink van der Werf (12e) en René de Vos (20e).
De complete uitslagen van deze wedstrijddag en het klassement staan in de linke hiernaast.

Renners en de huldigingen zijn weer vastgelegd op de gevoelige plaat door Fred Haikens. zie link hiernaast.