Verslag junioren 12/13 maart in België.

Zaterdag 12 en zondag 13 maart jl. vertoefden al enkele junioren in België om daar deel te nemen aan 2 koersen. Stan heeft een verslag geschreven over hoe hij en de andere junioren hun eerste wedstrijden hebben beleefd.

Verslag België: 12 en 13 maart:

Voor Marijn, Danilo en mij is het wielerseizoen afgelopen weekend gestart met 2 wedstrijden in België.

Zaterdag stond een wedstrijd in Vollezele op het programma. Het was een omloop van 7,7 km. met daarin 2 klimmetjes, waaronder de Koppelberg (keienklim). Er moest 10 ronden gereden worden. Het tempo lag behoorlijk hoog en iedere ronde waren er dan ook diverse afvallers. Het peloton van 110 renners werd dan ook steeds kleiner. Met behulp van Danilo kon ik halverwege koers op de keienklim wegrijden uit het peloton. Na bijna 1 ronde alleen gereden te hebben, werd ik helaas weer teruggepakt. Op het laatst reden nog 8 renners uit het peloton en zij bleven weg. Uiteindelijk ben ik 15e geworden, Danilo 37e. Marijn kreeg de laatste ronde kramp, maar kon de wedstrijd wel uitfietsen.

Na de wedstrijd zijn we naar het hotel gereden en zijn ’s avonds gezellig uit eten geweest bij de Chinees.

De volgende dag hebben wij drieën deelgenomen aan de ronde van Booischot Pijpelheide, een omloop van 5 km., waarbij er 16 ronden afgelegd moesten worden. Vandaag stonden er 140 man aan de start, Gelijk de eerste reden er 3 renners weg, halverwege koers kon een groep van 6 man, met daarbij Danilo, aansluiten bij de kopgroep. Deze groep bouwde een voorsprong op van 1 minuut en werd niet meer teruggehaald door het peloton. Danilo werd in de sprint 5e, ik werd helaas gehinderd in de sprint, waardoor ik in de remmen moest knijpen en niet meer mee kon sprinten en kwam als 51e over de streep. Marijn eindigde achter in de groep.

Al met al een goed en gezellig weekend gehad!

Stan Gosink