Junioren rijden "Rund um Düren".

De WSV Emmen junioren, 7 in totaal, reden afgelopen zondag in Duitsland, "Rund um Düren" een koers over plm. 90 kilometer en waar bijna geen meter vlak terrein bij is. Martijn heeft voor ons een verslag van de wedstrijd gemaakt.

Zondag stonden we met 7 man van de WSV aan de start van de Rund um Duren in Duitsland. Het was een wedstrijd van ongeveer 90 km met 1500 hoogtemeters en dus geen meter vlak. In de neutralisatie reed de voorrij-auto al aardig door waardoor het al een beetje uitgedund werd. Marijn reed lek in de neutralisatie maar kwam wel weer terug. Danilo kon het na 15 km niet meer doen en is afgestapt. Op de klimmetjes en vooral in de afdalingen met zn allen goed doorgereden. Op ongeveer 60 km werden Stan en Marijn uit koers gehaald, Stan had problemen met zijn ketting. Stefan iets daarna nadat hij zijn wiel had moeten wisselen. Jon moest op de een na laatste klim het peloton laten gaan en werd op de laatste klim uit koers gehaald. Justin en ik zaten in het peloton op ongeveer 15 seconden van de kopgroep, we probeerden het peloton te laten doordraaien maar dat lukte niet. Toen allebei nog een paar keer geprobeerd. Op de laatste klim reed ik nog weg maar werd weer teruggepakt, toen in de afdaling nog weg gereden met 1 iemand anders en het sprintje van hem gewonnen. En uiteindelijk dus 8e omdat er 7 vooruit waren, Justin werd nog 6e in de peloton sprint en werd hierdoor 15e. Uiteindelijk zijn er iets minder dan 30 gefinisht.

Groeten,
Martijn