Druk weekend voor de Junioren.

Afgelopen weekend reden de junioren-heren 2 klassiekers. Op zaterdag in Alblasserwaard de "Arno Wallaard Memorial" een UCI 1.2 koers. Vanwege de slechte weersomstandigheden veel uitval maar alle WSV Emmen renners behaalden de finish !!

Op zondag werd de EPZ Omloop Borsele verreden, een wedstrijd over 126 km. Deze wedstrijd werd gekenmerkt door een ernstige valpartij direct aan het begin van de koers.

Hieronder leest u een verslag van Stefan over zaterdag en van Justin over de koers van zondag.

Arno Wallaard Memorial:

Zaterdag stonden we met 5 junioren van de wsv aan de start in Alblasserwaard. Vanaf het begin konden we met ons allen goed voorin handhaven maar het waaide niet hard genoeg om het te laten breken. Wel hadden we onderweg meerdere buien en ook hagel op onze hoofd gehad. Vanaf het begin was er al een kopgroep van 7 man weg waar we jammer genoeg niet bij zaten. In de laatste plaatselijke ronde reed stan nog weg en werd 9de, Justin 16 de, Jon 25 ste, Marijn 32 ste en ik 56ste.    Groetjes Stefan

EPZ Omloop Borsele:

Op zondag 24 april hebben wij met zes jongens de EPZ omloop van Borsele gereden. De startopstelling werd bepaald door middel van loting. Ik stond ongeveer halverwege. Er was helaas geen neutralisatie, maar gelukkig kon ik snel naar voren rijden. Na ongeveer 1,5 km was er een enorme valpartij in het midden van het peloton. Gelukkig zaten Martijn en ik voor de valpartij. Stefan kon de valpartij ook nog ontwijken. Marijn, Jon en Stan lagen er helaas wel bij. Na de valpartij werd de wedstrijd geneutraliseerd. Alle wsv'ers konden de wedstrijd vervolgen. Toen de wedstrijd werd hervat ging alles direct op de kant. Martijn en ik zaten in de eerste waaier van 14 man, waarvan uiteindelijk 11 man overbleven. We hebben met deze groep een voorsprong opgebouwd van meer dan 4 minuten op de 12e positie. Aan het einde van de race hebben Martijn en ik nog geprobeerd weg te komen. Helaas is dit niet gelukt. We hebben gestreden voor de overwinning. Martijn is 4e geworden en ik 8e. Hopelijk is iedereen komend weekend weer hersteld voor de meerdaagse in Polen!

Groetjes Justin