7 augustus

Asser Jeugdtour volbracht !!

Na 6 dagen wedstrijden rijden, soms onder barre weersomstandigheden, zit de Asser Jeugdtour er op ! Complimenten aan de plm. 30 Wsv Emmen renners en rensters die deze week volbracht hebben. Daarbij waren er diverse podiumplaatsen voor onze deelnemers.

Lees hieronder nog wat reacties van onze deelnemende renners en rensters. Ook zijn er nog foto's van de wedstrijd in Kostvlies.

JESSE:

Dag 1: De proloog: De proloog was maar 1,3 km en daar zat een hele minne bocht in die door regen erg nat was en daardoor moeilijk te nemen. Ik heb daar geen risico’s genomen en eindigde daardoor op een 94e plaats.

Dag 2: Criterium Asserbos: Ik stond op de eerste startrij en mijn start was prima, maar liet me iets te ver terugzakken in het peloton, waardoor een goede klassering er niet inzat. Wel was ik in het algemeen Klassement weer een paar plaatsen opgeschoven naar een 76e plek.

Dag 3: Klassieker: Met echt klassiekerweer gingen we van start en ik zat in de tweede groep en de voorsprong van groep 1 werd nooit meer dan 2 minuten. Op het eind kwam groep 3 er weer bij en finishte ik in een vrij grote groep. Wel weer een paar plaatsen opgeschoven naar een 64e plek in het algemeen klassement.

Dag 4 : De indivuduele tijdrit: Vind ik altijd een lastige dag, maar ik reed een vrij goede tijdrit en klom daardoor weer in het algemeen klassement naar een 55e lek, waardoor ik als het zo bleef op zaterdag in de snelste groep zou mogen starten.

Dag 5: Omloop Kostvlies:  Vorig jaar was ik hier gevallen dus het doel was hier om een goede wedstrijd te rijden, Het ging wel goed, maar ik had hier bij de eerste groep willen zitten. Dat lukte niet, maar omdat ik wel heb uitgereden, toch weer 4 plekken gestegen in het algemeen klassement.

Over het geheel gezien wel tevreden, want ik heb me alle dagen kunnen verbeteren. Volgens jaar proberen om iets korter in het klassement te eindigen.

Groetjes Jesse.

LIEKE: Ik vond het een mooie week met één tegenslag, materiaal pech in de klassieker. De rest van de week ben ik in de top 5 geëindigd.

STERRE: Ik zal de jeugdtour ik een zin kunnen beschrijven als een hele leuke, gezellige maar natte week. Ik vind het erg jammer dat ik dit jaar voor de laatste keer mee mocht doen!

FLOOR: Het was een geslaagde, leuke, gezellige en helaas mijn laatste jeugdtour.

LUNA: Mijn zin over de jeugdtour is: ik vond het een leuke week met als leukste ervaring de regenachtige klassieker.