Verslag Gent Wevelgem 2017

Gisteren een spannende dag voor de 3 nieuwelingen meisjes Sanne, Rose en Lieke en juniore Yvet ! Meedoen aan Gent Wevelgem samen met de Drentse rensters van Peddelaars en de Meteoor.

Lieke schreef er een verslag over:

Zaterdagochtend verzamelden we om 7:45 bij de carpoolplaats in Oosterhesselen. Daarna gingen we naar het verzamelpunt waar we hadden afgesproken met de Meteoor/Peddelaars. Om 13:30 kwamen we gezamenlijk aan in Ieper. Hier sliepen we met z'n allen in een goed verzorgd jeugdherberg. 's Middags zijn we met alle rensters en begeleiding het parcours van de junioren en nieuwelingen gaan verkennen. Er stond veel wind dus wisten we dat er de volgende dag nog steeds wat wind zou staan en hebben daar samen de belangrijke stukken besproken, de finish was midden op de kasseien. Om 17:30 gingen we gezamenlijk dineren. En daarna ging ieder z'n eigen weg, voor degene die het interessant vonden konden samen met een begeleider naar een herdenking in de stad. De volgende dag stond in het teken van de koers. Om 08:00 gingen we gezamenlijk ontbijten en werd er verteld hoe de dag eruit zag. Om 10:30 gingen alle nieuwelingen richting het parcours en startte om 12:30. De junioren kwamen rond 11:30 want die startte pas om 14:15. De koers verliep rustig, er werden enkele pogingen gedaan om weg te rijden maar dit was niet gelukt. Het werd een eindsprint en alle rensters van onze club zijn gefinisht in het peloton!

Uitslag combi Emmen/Meteoor nieuwelingen-meisjes:

Maike 4e, Lieke 10e,  Daphne 16e, Rose 30e en Sanne 36e

Juniore Yvet, rijden in het shirt van Team Drenth had de pech om bij een valpartij betrokken te zijn:

Vandaag aan de start in Gent-Wevelgem. Na 2 km al betrokken bij een valpartij (zonder erg), snel weer op de fiets gesprongen en in me eentje nog wat kleine groepjes kunnen inhalen, maar het peloton was al weg. Uiteindelijk halverwege uit koers gehaald😔 Wel een leuk weekend gehad met de meiden!😄"