Junioren rijden klassieker NWO en in Börger.

Veel Wsv Emmen renners en rensters, van jeugd tot amateurs, waren dit weekend actief in diverse wedstrijden.

Dit keer een verslag met foto's van de junioren die zaterdag met een afvaardiging van 3 renners in de klassieker Noord West Overijssel meededen en zondag allemaal actief waren tijdens de wedstrijd in Börger in Duitsland.

Dank aan Astrid voor de 2 foto reportages.

Dit weekend stonden de eerste wedstrijden voor de junioren op het programma. Op 1 april was de dag van de omloop van Noordwest Overijssel, waar Jesse, Mats en Gerben voor het eerst in actie kwamen. Voor Mats was het zijn eerste wedstrijd voor Wsv Emmen.
Het weer liet ons een beetje in de steek want natuurlijk begon het te regenen, maar goed dat hoort misschien ook wel een beetje bij een klassieker.
Jesse had geluk bij de start, hij mocht vooraan, mats in het midden en helaas Gerben helemaal achteraan.
Na een indrukwekkende minuut stilte gingen ze van start. Jesse was goed weg en Mats en Gerben vlogen uit de startblokken. Gerben had met een goede binnenbocht zo 15 renners ingehaald.
De wedstrijd verliep rustig, het hele peloton bleef bij elkaar.
In Giethoorn zagen we het hele peloton voorbijkomen met daarin alle drie de WSV renners. Het ging mooi.
Wij gingen bij de verzorgingsstrook staan in Blokzijl en daar was het peloton uiteen gevallen in kleine groepen door een grote valpartij midden in het peloton. Jesse kwam als eeste door in groep 3, Mats zat er niet ver achter en Gerben zat daar weer achter. Toen wisten we al dat het lastig zou worden.
Na ruim 90 km werd Gerben uit koers gehaald en 5 km later werd mats voorbijgereden door de bezemwagen en was het ook einde wedstrijd voor hem.
Daarna was het voor ons nog onzeker of Jesse nog in de wedstrijd zat of niet, maar uiteindelijke kwam hij als 42e over de finish. Moe maar tevreden.

En vandaag 2 april stond alle junioren gezamenlijk aan de start in Börger.
Mats, Tom , Hein, Gerben en Jesse hadden er zin in. Voor Hein en Tom was het hun eerste wedstrijd van het seizoen en voor Hein zelfs zijn allereerste wedstrijd.
Hein en Tom moesten het peloton laten gaan . de rest zat er mooi tussen. In de 2e ronde moet Tom afhaken met een lekke band en even later had Mats problemen met zijn ketting. Voor hun was het dus einde wedstrijd.
Gerben reed sterk vandaag, zat lekker voor in het peloton te koersen en Jesse die toch wel zijn beentjes kon vernemen reed ook in het peloton mee. Toen er een kopgroep ontstond konden ze niet mee en reden de wedstrijd uit met een 22e plek voor Jesse en een 29e plek voor Gerben.
Hein die in een groep van 7 renners zat, reed zijn allereerste wedstrijd uit.
Een mooi weekend en op naar de volgende.