Foto's en Verslag Omloop Kleine Hein !

De foto's en het verslag van de afgelopen zaterdag verreden "Omloop door het land van Kleine Hein" zijn binnen .

Hieronder leest u het verslag en vindt u de foto's van Fred en Inge. Veel kijk- en leesplezier!!   Fred en Inge bedankt voor jullie bijdrage.

Lieke Nooijen wint “Kleine Hein”
EMMEN – De 38e Omloop door het land van Kleine Hein op zaterdag 15 april is er eentje geworden om in te lijsten. De hele dag werd er gekoerst op het scherpst van de snede. Niemand kon zich verstoppen en dat leverde drie mooie wedstrijden op en vier sterke winnaars. Vier ja, omdat de wedstrijd voor de meisjes wordt betwist door twee leeftijdsgroepen, namelijk de nieuwelingen en de junioren.

De Drentse Gedeputeerde Henk Jumelet gaf ‘s morgens om 10 uur het vertreksignaal voor de amateurs. In deze categorie was al direct te zien, dat het voor een grote groep renners een lastige wedstrijd zou gaan worden. Op de Groene Dijk, met de wind in de rug, viel het grote peloton meteen in vele brokstukken uit elkaar, een beeld, dat we later op de dag ook terug zouden zien in de andere twee wedstrijden.
Uit de kopgroep demarreerden in de laatste omloop twee renners, die het aandurfden om in de volle wind te gaan rijden: Pim Achterkamp (Rotterdam) en Gerben Oldenkamp (Zandhuizen). Samen slaagden zij er zowaar in om een veelbelovende voorsprong (38 seconden) op te bouwen, maar uiteindelijk moesten ze toch capituleren voor de kopgroep, waaruit ze waren weggereden. De ervaren Harko Kievit prolongeerde zijn overwinning van vorig jaar door een uitstekende timing in de eindsprint. Zijn zegegebaar was een een verwijzing naar zijn overleden vader, zijn trouwste supporter.

Bij de meisjes reed al in de eerste kilometers een kopgroep weg, die later nog wat werd uitgedund door het wegvallen van Sylvie Swinkels en Eva Jonkers. In deze kopgroep bevonden zich louter junioren. De eerste nieuwelingen waren te vinden in de tweede groep. Eén daarvan was Lieke Nooijen, die haar gele trui van het Healthy Ageing klassement met verve verdedigde. Zij wist haar positie zelfs nog te versterken door op overtuigende wijze de sprint van deze tweede groep op haar naam te schrijven. Zij was daarmee meteen winnares bij de nieuwelingen.
Vier minuten eerder was Bente van Teeseling (Abcoude) solo op de Meerdijk gearriveerd. Zij was in de slotfase weggereden uit de selecte kopgroep, daarbij in de rug gedekt door haar ploegmaats Marit Raaijmakers, Mylene de Zoete en Marit Cent.

In de laatste wedstrijd van de dag (nieuwelingen jongens) kregen we een imponerende demonstratie voorgeschoteld van het duo Enzo Leijnse en Bodi del Grosso. Na 4 kilometer al, had dit duo een gaatje geslagen. Onbegonnen werk, zo leek het toen nog.
Maar stilaan groeide de voorsprong en wat de achtervolgende groep (5 renners) ook in het werk stelde, het gat werd alleen maar groter. Eigenlijk verdienden beide coureurs de overwinning, maar Bodi del Grosso bleek in de spannende eindsprint net over een iets langere adem te beschikken. Enzo Leijnse, dit seizoen al winnaar in Schijndel, Oud-Vossemeer en Oploo moest dus tevreden zijn met de tweede plaats. Vorig jaar werd hij 5e, terwijl Bodi del Grosso toen ook al op het podium stond (2e), achter Axel van der Tuuk, die nu het podium completeerde met een 3e plaats vóór regerend Nederlands kampioen Casper van Uden. Joost Freriks toonde zijn snelle benen door de sprint te winnen van wat je het peloton(netje) zou kunnen noemen. Hij werd 9e. Slechts 40 van de 159 gestarte renners haalden de finish.

De presentatie was in de vertrouwde handen van districtsvoorzitter Rikus Bartol, terwijl Miss Emmen, oftewel Dagmar von Pickartz, de bloemen, truien en medailles mocht uitreiken.