Marianne Vos Classic: Drents onderonsje !!

Zaterdag 13 mei werd in Wijk bij Aalburg de Marianne Vos Classic verreden. Een wedstrijd die ook meetelt voor de leiderstrui in het Healthy Ageing Klassement. De nieuwelingen-meisjes van Team Drenthe deden weer van zich spreken: 1e werd Maike van de Meteoor en 2e werd Lieke van Wsv Emmen. Lieke behoudt hiermee de leiderstrui. Marlies, Rose en Sanne reden zich, ondanks de betrokkenheid bij een valpartij, sterk terug met mooie uitslagen.

Juniore Yvet kwam in Wijk bij Aalburg ook aan de start, zij werd 46e.

Lees hieronder het verslag van de ploegleider van de Meteoor die in de neutrale wagen mee reed in de nieuwelingen-meisjes koers.

Vandaag met de nieuwelingen meiden naar de Marianne Vos Classic in Wijk bij Aalburg geweest. Hier was ook Wim Meijer van de WSV Emmen aanwezig die mee reed in de koers met een neutrale materiaalwagen.
Voor mij een mooie manier om zo de verrichtingen van onze dames te kunnen volgen. Gezien de dominatie van de Drentse dames in de vorige 3 klassiekers (3 overwinningen en nog 3 podiumplaatsen) waren de verwachtingen voor vandaag hoog gespannen. Na 10km koers ging het voor Tanja te snel en moest ze het peloton laten gaan. De koers begon eigenlijk na een valpartij (na15km) met daarbij betrokken liefst 4 drentse dames die 500m daarvoor bij de 1e 10 reden het halve peloton stond te voet, Lisa kon de opgelopen achterstand helaas niet meer goed maken en werd uit koers gehaald na een achterstand van nog geen 2 minuten op de 1e groep. De 3e groep met Mirjam en Roos (Emmen) die 30 seconden daarvoor reed kon doordat de 1e groep niet doorreed uiteindelijk nog terugkomen in de 1e groep van 23 rensters (hierin zaten van de MAR Maike, Iris en Berit en van Emmen Marlies, Lieke en Sanne) waarin we een zeer aanvallend, en zo hoort het ook, koersende Maike zagen. Met deze groep van 50 rensters gingen ze naar de streep. In de laatste 2 meter wist Maike de overwinning naar zich toe trekken, werd Lieke 2e en Berit 14e, de andere dames finishten in het peloton. En zo is er weer een wedstrijd door de opleidingsploeg van Team Drenthe gedomineerd.