6 augustus

Verslag, uitslagen en foto's van jeugdtour Assen.

Verslag, uitslagen en foto's van jeugdtour Assen.

De European Junior Cycling Tour Assen of tewel jeugdtour Assen is weer achter de rug. Een week vol wedstrijden voor categorie 1 tm 7, nieuwelingen j/m en junioren j/m. Het blijft leuk om mee te maken met goed georganiseerde en afwisselende wedstrijden. En renners uit de hele wereld.

Het was een week van plezier, teleurstellingen en leermomenten. Onze renners hebben zelf een verslag gemaakt hoe ze de week hebben ervaren. 

Aspiranten
Thom Berends:
Wat leuk, voor de tweede keer als aspirant mee mogen doen aan de Jeugdtours te Assen.
De proloog ging erg goed (4de tijd), vervolgens een criterium mogen rijden maar dit ging niet zo geweldig omdat het schakelsysteem het af liet weten, de tijdrit in Lieveren liep wel weer fijn (5de).
De laatste twee ronden op de Wielerbaan te Assen heb ik alles op alles gezet maar kon ik net het podium niet halen, nogmaals een vierde plek.
Ik heb genoten.

Categorie 2
In Categorie stonden Maurits Blaauwgeerts en Liam Haan aan de start. Maurits heeft begon goed met een 21ste plek op de proloog. In de andere wedstrijden was Maurits in het peloton te vinden met een 28ste, een 35ste en 21ste plek. Bij de lange tijrdit werd hij 30. Bij de afsluitende proloog in Assen werd hij knap 10de door mee te sprinten. Uiteindelijk 27ste in het algemeen klassement. Liam Haan begon met een 39ste plek op de proloog en wist dit steeds iets te verbeteren met een 35ste, 30ste ,35ste, 34ste en 30ste plek. Uiteindelijk word je dan 29ste in het algemeen klassement.

Categorie 3
Marthijn Berends:
Mijn derde jeugdtours te Assen is super verlopen. Van de uitslagen die ik heb gereden, heb ik alleen maar van kunnen dromen. De laatste tijd veel geleerd en in praktijk kunnen brengen. Een tijdrit rijden vond ik altijd erg moeilijk en was een ware strijd. Maar ik begon de proloog met een 21ste plaats (van de 50 deelnemers), het criterium (Goudkust in Assen) werd ik 23 ste. Woensdag de klassieker kwam ik als 15de over de streep. In Lieveren stond er een stevige bries maar haalde ik een 13de plek in de individuele tijdsrit. Echt een groot wonder.
De Omloop van Kostvlies (Gasselte) was vreselijk zwaar, wat was ik kapot toen ik over de finish kwam. De zeer harde wind, de kasseien en de klim waren dit keer toch een aardige scheidsrechter. Overal vielen er gaten maar ik kwam gelukkig nog als 18de aan. En dan de laatste dag, criterium Asserbos met finish op de wielerbaan. Wat werd er hard gereden en er was nog een flinke valpartij. Gelukkig bleef ik in de benen en kon mee sprinten in het peloton waarbij ik als 14de finishte.
In het Algemeen Klassement een 12 de plek en een mooie beker gewonnen.
In deze categorie reedt ook Esmée Ellerman. Esmée startte met een 15de plek in de proloog maar wist deze uitstekende uitgangspositie niet vast te houden. Ze vervolgde de wedstrijden met een 33ste, een 31ste, een 25ste, een 30ste plek en een wedstrijd niet uitgereden. Voor Esmée was het weer de eerste wedstrijd na een aantal weken noodzakelijke rust. Voor Esmée was het dus weer een nieuw begin in het peloton. Op naar nog een paar mooie wedstrijden met mooie uitslagen in de rest van het seizoen.  

Categorie 6
In categorie 6 deden Thijmen Paardekooper en Niels Nooijen mee. Thijmen heeft alle wedstrijden gemiddeld goed gereden. Vooral zijn proloog (19) en tijdrit (20) vielen op. Verder de wedstrijden keurig in het peloton geeindigd met een 28ste, 31ste, 26ste, 30ste en zelfs op de slotdag een 16de plek. In het klassement een goede 19de plek. Niels is duidelijk niet de beste tijdrijder van de twee, maar wel weer goed in uitslagen rijden. De proloog (60) en tijdrit (54) waren niet goed, maar de overige uitslagen waren wel goed. Een 32ste, een 10de, een 14de en een 13de plek leveren een 32ste plek op in het algemeen klassement.

Categorie 7
Bjarne was de enige renner van de WSV in deze categorie. Een geweldig begin met een 5de plek op de proloog met slechts 2,66 seconden achterstand gaven hem een goede uitgangspositie. Ook de tweede dag liep voortreffelijk. Een 4de plek, waardoor Bjarne steeg naar de 3de positie in het algemeen klassement. Op woensdag de klassieker waar Bjarne na 5 km lek reedt. En dan heb je een probleem. Na het steken van een nieuw wiel lukt het nooit meer om terug te komen, zeker niet als het peloton met een gemiddeld van dik 43 km/u over de wegen rijdt en er achter het peloton heel veel auto’s rijden. Op dik 2 minuten kwam hij binnen, waardoor het klassement weg was. De tijdrit reedt Bjarne behoorlijk met een 11de plek, waarbij de weersomstandigheden zeker niet in zijn voordeel waren. De omloop in Kostvlies ging wederom goed. Er werd weer verschrikkelijk hard gereden met een gemiddelde van dik 41 km/u. In de laatste rond viel er een gat na de eerste 5 net toen Bjarne iets te ver achterin zat. Hij wist uiteindelijk wel de sprint te winnen van de 2de groep en werd dus 6de. De laatste wedstrijd in Assen heeft Bjarne gegokt en verloren. In de laatste rond zat hij te ver van achteren en kon niet meer voorin komen. Een 23ste plek is dan het gevolg. Uiteindelijk een 26ste plek in het klassement.

 Lieke en Sanne, nwl m en Yvet, junior vr,

Voor de meiden kan de jeugdtour kort samengevat worden. De klassieker die samen gereden werd heeft door valpartijen en materiaalpech het klassement veranderd. Lieke had de gele trui en Sanne en Yvet stonden nog mooi geklasseerd. Door vele valpartijen die ontweken moesten worden, valpartij van Yvet in de laatste km en 2 lekke banden van Sanne kwamen de meiden op achterstand. Door ervaring in de jeugdtour weet je dat in de klassieker het klassement wordt opgemaakt. Lukt het niet in de eerste groep te eindigen dan is je algemeen klassement weg. De meiden verloren veel tijd. Daardoor was Lieke helaas het geel kwijt. Sanne en Yvet verloren ook veel tijd wat niet meer goed te maken was in de wedstrijden die volgden. Door de tijdrit van 13 km waar Lieke als 4e eindigde, Sanne als 45 en Yvet als 23e hebben ze toch nog tijd goed kunnen maken. Bij de nieuwelingen meisjes eindigde Lieke als 8e en Sanne als 44e. Yvet eindigde bij de junioren vr als 26e.

Mats Bours, junior:

De jeugdtour begon maandag met een proloog, ik had het parcours goed verkend alleen de tijd viel een beetje tegen. Dinsdag hadden we een criterium. Ik was erg hoesterig en was blij dat ik zonder tijdverlies over de finish kwam. Woensdag was de klassieker. Ik voelde me alweer beter en het ging wel redelijk. De tijdrit donderdag ging wel aardig en ik was na de tijdrit weer een paar plekken opgeschoven in het klassement. Bij de omloop vrijdag ben ik weer flink gezakt in het klassement doordat ik in de laatste waaier terecht kwam en de koers niet uitreed. Op zaterdag was het afsluitende criterium, hierin gebeurde niet veel en het werd een peleton sprint. Ik zat te ver van achter om mee te sprinten. Ik vond het een mooie week en ga volgend jaar weer kijken of ik mee kan doen

Jesse Dijkstra, junior:

De week begon met een proloog in het Asserbos. Na stevig te hebben in gefietst op de rollers mocht ik starten om 15:17. Ik ging direct voluit en dat resulteerde in een 17de plek. Hierdoor stond ik ook direct mooi in het klassement.
Na de eerste dag een goed gevoel te hebben overgehouden in de benen, gestart in de criterium goudkust met als doel weer lekker kort te eindigen. Ik startte in een van de laatste rijen maar schoof snel naar voren waardoor ik mooi voorin kon meerijden. De criterium ging snel zoals gewoonlijk in goudkust. De hele tijd mooi attent meegereden en werd uiteindelijk 12de in de eindsprint.
Op de woensdag reden we de klassieker. Het was best een saaie wedstrijd omdat alles bij elkaar bleef vanwege de wind die er niet was. Op de punten waar het kon breken zat ik goed voorin. In de laatste paar kilometer kreeg ik een bidon in mijn wiel. Hierdoor kreeg ik een slag in mijn wiel en sleet mijn wiel tegen mijn remmen aan, waardoor ik niet lekker kon meesprinten en ik als 27e over de finish kwam. Ik kwam in het algemeen op een 18e plek uit.
De volgende dag was een belangrijke dag voor de mensen in het klassement om hun positie te behouden/verbeteren. Namelijk de tijdrit in Lieveren. Er stond heel veel wind, dus de verschillen waren best groot. En precies op deze dag deden de beentjes niet wat ik wilde en reed ik geen goede tijdrit, waardoor ik flink zakte in het klassement, namelijk een 40e plek.
Ik had dus iets goed te maken op de vrijdag tijdens de omloop in Kostvlies. Zoals donderdag stond er weer heel veel wind wat waarschijnlijk de koers ging maken, en dat was ook zo. Na de eerste ronde was het een slagveld van verschillende waaiers. Ik begon goed , maar kwam in de derde waaier terecht en reed naar een 26e plek en schoof weer 10 plekken omhoog in het Klassement.
Zaterdag hadden we nog een criterium in het Asserbos. Dat is 7 ronden maximale snelheid rijden en eindigen in een massasprint. Ik werd daar 31e en hield mijn 30e plek in het algemeen klassement.
Weer een mooie week gehad en veel ervaring weer opgedaan. Op naar volgend jaar, de laatste keer.


 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso