6 november

Regiokampioenschappen Veldrijden en ICW Jeugd !

Regiokampioenschappen Veldrijden en ICW Jeugd !

Wat een super geslaagde wedstrijddag mochten we afgelopen zaterdag beleven in Dalen. Met de ondersteuning van Wsv Emmen werd daar het Regiokampioenschap Veldrijden en een ICW voor de Jeugd georganiseerd.

Een woord van respect en dank voor alle vrijwilligers die deze dag tot zo'n succes hebben gemaakt.

Ook een dank-je-wel voor clubfotograaf Fred die weer prachtige reportages en een verslag voor ons heeft gemaakt. Klik hiervoor op "lees verder". 

Goud voor Marlies Vos, zilver voor Floor Weerink en Joost Freriks


DALEN - Het regio-kampioenschap veldrijden, dat op initiatief van Sabine Blaauwgeers is gehouden in het mooie en altijd gezellige Dalen, kende een probleemloos verloop.
Het evenement leverde een aantal gerenommeerde kampioenen op en dat is altijd een teken, dat het parcours aan de verwachtingen voldoet. Niet te zwaar, maar zeker ook niet te gemakkelijk. De meeste deelnemers waren er best over te spreken en dat was meteen een fijn compliment voor de organisatie.
Ook de weersomstandigheden werkten mee, al werd het aan het eind van de middag regenachtig en schemerig. Dat was mede een gevolg van het overladen programma, dat ‘s morgens om half 10 begon met een wedstrijd voor de masters (de vroegere veteranen). Die categorie is binnen het veldrijden tegenwoordig opgesplitst in twee leeftijdscategorieën. Wsv’er Mark Hessels uit Schoonebeek deed mee bij de 40+. Hij eindigde in de middenmoot als 15e. Kampioen werd Maarten Nijland, die in een ver verleden (1994) Nederlands kampioen werd bij de junioren en in 1998 bij de beloften. Ook in Dalen stond hij in een rood-wit-blauw tenue aan de start, want eerder dit jaar had hij in Sint Michielsgestel de Nederlandse titel veroverd bij de Masters.
In de categorie 50+ kwam de regiotitel dit jaar terecht bij Gert Stappenbelt, die twee jaar geleden (Hoogeveen) ook al eens regiokampioen werd.
Enigszins verrassend was wellicht de zege van Yannick Runhart bij de Amateurs/Sportklassers. Hij had zich op het laatste moment nog aangemeld als deelnemer. Runhart is minder bekend in het veldrijden, maar in het mountainbiken heeft hij zijn sporen allang verdiend.

Hierna werd het RK onderbroken voor een ICW jeugdwedstrijd. Uiteraard verschenen er nogal wat WSV’ers aan de start, die (niet geheel toevallig) voor een groot deel afkomstig zijn uit Dalen. Van hen maakte vooral Willem Jan Belt indruk, want hij finishte niet alleen als eerste in zijn leeftijdsgroep, maar hij deed dit ook nog eens met een enorme voorsprong op de rest.
Ook de overige podiums waren goed gevuld met clubgenoten in allerlei “soorten en maten”.
De medailles werden uitgereikt door Julia Kisjes, de charmante miss Summer van Dalen.
Haar taak werd ‘s middags trouwens overgenomen door Lieke Nooijen, die - net als haar voorgangster - geen enkele moeite had met dit klusje.

Het middagprogramma begon met het regiokampioenschap voor nieuwelingen (jongens en meisjes). Tibor del Grosso en Ilse Pluimers eisten de titel voor zich op en daarmee stonden er twee uitstekende kampioenen op de hoogste trede van het podium. Ilse prolongeerde haar titel en Tibor nam de titel over van zijn oudere broer Bodi, die dit weekeinde door de KNWU was uitgezonden naar het EK voor junioren.
Hierna braken er spannende momenten aan voor de “thuissupporters”, want nu gingen de vrouwen en junior-vrouwen van start. In die laatstgenoemde categorie was op voorhand al duidelijk, dat Marlies Vos een grote kandidaat was voor de zege, want zij verkeert al enige tijd in een uitstekende vorm. In Dalen kwam dat er helemaal uit en eigenlijk had Marlies geen enkele concurrentie te duchten. Ook Isolde Ebbinge reed een prachtige koers, die zij bekroonde met zilver na een duel met Sanne Prins uit Wierden.
Floor Weerink moest bij de vrouwen na een spannende strijd haar meerdere erkennen in Maaike de Heij. Ze had wat last van haar rug. “Ik merk, dat ik ouder word”, aldus het toepasselijke en nuchtere commentaar van Floor. Niettemin: dapper gestreden en alles gegeven, meer kun je niet doen.
Joost Freriks was bij de junioren ook dichtbij het goud. Vier renners (Rick Pluimers, Joost Freriks, Lars Boven en Mark Dillema) reden de gehele wedstrijd gezamenlijk aan de leiding, waarna een heuse eindsprint de beslissing moest brengen. Rick was nipt het snelst en voorzag daarmee het roemrijke wielergeslacht Pluimers uit Enter van een nieuw succes.
Bij de elite/beloften draaide het uit op een tweestrijd tussen twee kampioenen: Yannick Vrielink (verleden jaar kampioen bij de elite/beloften) en Jordy Luisman (vorig jaar kampioen bij de amateurs). Jordy heeft trouwens zo ongeveer een abonnement op het regiokampioenschap, want zijn naam prijkt sinds 2011 steeds als eerste op de erelijst. Soms bij de elite, soms bij de amateurs. Dit jaar knoopte hij er opnieuw weer een jaartje aan vast na een spannende eindsprint met Yannick Vrielink. Ondertussen was het toen al gaan regenen, zodat de vrijwilligers in hun regenpak aan het werk moesten om de boel weer op te ruimen. Hulde daarvoor ! 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso