1e Rijschool Marco Populaire van het seizoen !!

De weergoden waren ons weer gunstig gezind afgelopen dinsdag bij de 1e Populaire van het seizoen 2019 ! Voor de start werd Wsv Emmen lid Sander Hummel gehuldigd voor het behalen van zijn gouden en zilveren medaille tijdens de Special Olympics.

Maar toen gingen de renners en rensters ook echt van start voor de trainingsrit en werd er weer gestreden voor de Drentse Dreuge worsten en de punten voor de leiderstruien. Hieronder leest u in het verslag van Fred hoe het precies afliep ! En natuurlijk kunt u de foto's van Fred bekijken !!

Dank je wel Fred voor jouwbijdrage !

De kop is eraf, Jesse Dijkstra eerste winnaar populaires

De openingswedstrijd in de serie Populaires is dinsdagavond onder goede weersomstandigheden gereden met deelname van zo’n 40 renners.
Eén van de deelnemers was Sander Hummel, die kortgeleden een paar fantastische prestaties neerzette in het verre Abu Dhabi, waar de Special Olympics plaats vonden. Bij terugkomst in Nederland kreeg Sander te een hectische week voor de kiezen, want van alle kanten werd er belangstelling getoond: RTV Drenthe, Dagblad van het Noorden, de burgemeester, enz., enz.
Ook op de Meerdijk werd hij, voordat de wedstrijd begon, namens de club nog even in de bloemen gezet door voorzitter Jan Kalter, die verder nog een cadeaubon in petto had. Sander zal binnenkort via een foto zijn welverdiende plaatsje krijgen in de eregalerij in de kantine.

Daarna kon de wedstrijd beginnen met daarbij een aantal “nieuwe gezichten”, zoals die van Laurel ten Brink, Juliette Horsman, Sjaak Jongbloed en Jochem Raatjes. Stuk voor stuk hadden ze het erg moeilijk (logisch), maar allemaal streden ze door tot het bittere einde. Prima !
Na een paar verkennende acties viel de wedstrijd na een kwartier in zijn definitieve plooi. Zeven renners namen een voorsprong, die ze elke ronde een beetje wisten te vergroten. Bij dit zevental bevond zich ook Marco Tuinenburg, die nieuwe sponsor van de populaires. Marco gaat steeds beter rijden en deze keer werd dat zichtbaar met een plaatsje in de kopgroep. Verder waren daar bij: Jesse Dijkstra, Thom Langen, Joost Freriks, Iwan Schut, Bennie Gosink en Mats Bours. Herm Eising deed nog verwoede pogingen om aan te sluiten, maar tot zijn eigen ergernis kwam hij te laat.

Mats Bours, die een trainingsachterstand heeft opgelopen na zijn verblijf in Australië, moest de kopgroep laten gaan, zodat er uiteindelijk 6 koplopers overbleven. Maar een eindsprint werd het niet. Het was Jesse Dijkstra, die met nog drie ronden te gaan, aan een solo begon onder het motto “wie niet waagt, die niet wint”.
Precies zoals we Jesse kennen. Vaak levert het niets op, maar soms is het raak en dat was deze keer ook het geval. Jesse hield op de streep een voorsprong over van 11 seconden op de aanstormende Bennie Gosink. Weer elf seconden later won Joost Freriks de sprint van de 4 overige koplopers.
Het peloton kwam binnen met een achterstand van ruim anderhalve minuut. De dappere poging van Dennis Brouwer om vóór het peloton te finishen strandde in de laatste ronde, waarna Herm Eising de eindsprint voor zijn rekening nam.

De eerste tien:
1 Jesse Dijkstra, Stadskanaal
2 Bennie Gosink, Coevorden
3 Joost Freriks, Emmen
4 Iwan Schut, Stadskanaal
5 Thom Langen, Nieuw-Dordrecht
6 Marco Tuinenburg, Emmen
7 Herm Eising, Emmen
8 Justin Kloese, Emmen
9 Bert Assen, Coevorden
10 Gerben de Sain, Sleen

Marlies Vos handhaafde zich de gehele wedstrijd in het peloton.
Zij werd 14e en was daarmee de best geklasseerde dame.
De snelste ronde werd gerealiseerd door Justin Kloese in 2:25:05,
wat neerkomt op een gemiddelde snelheid van 45,8 km/u.