Randers bikeweek: fotoverslag dag 1 en 2

Maandag 30 juni zijn Justin, Stan, Stefan, Stef, Niels, Jon, Martijn, Arianna en Yvet samen met hun begeleiders Bennie, Bert, Ciska en Henri vertrokken naar Randers in Denemarken. Daar vindt een vijfdaagse wedstrijd plaats: de Randers Bikeweek.

Heel veel bagage moest er mee, 13 koffers, massagetafel, rollers, vele wielen, gereedschappen en reservemateriaal. Na alles een plek te hebben gegeven ging de reis naar Randers.

In Randers aan gekomen bleken de WSV'ers een hele school tot hun beschikking te hebben. Alles werd ingericht en door de organisatie werd het avondeten gebracht.

Dag 1 moest er een circuit afgelegd worden van 4,2 km met een heuvel erin met een stijging van 5%. Bij de nieuwelingen U17 ontstond een kopgroep van 11 man. Justin,Stan en Martijn konden goed meekomen in het peloton. Justin werd 12e, Stan 13e en Martijn 17e op 1 minuut en 6 sec van de winnaar. De anderen eindigden rond de 40e plek.

Yvet rijdt in het shirt van Assen zodat ze samen met Bodi del Grosso en Iris Ton mee kunnen doen aan het teamklassement. Yvet rijdt bij de meiden U16P.  Met Yvet gaat het moeizaam in de heuvels. Maar er komt nog een vrij vlak criterium, misschien kan ze dan een slag slaan.

Arianna moet officieel starten bij de junioren U19 en de wedstrijd rijden met amateurs. Omdat Arianna nog herstellende met haar conditie is na haar ziek zijn start ze morgen bij de meiden U16P

Voor het parcours ettappe 1 zie deze link.

Dag 2 was een straatcircuit van 12,4 km met de nodige hoogteverschillen er in. Er ontstond een kopgroep van 11 man waar geen WSV'er bij zat. Justin had pech en moest helaas uitstappen. De jongens eindigden weer rond de 40e plek. Het was een zware toch door de verschillende hoogte verschillen.

Yvet had misgeschakeld en kwam op grote achterstand binnen. Arianna werd 2e maar zij telt niet mee  voor het klassement.

Voor de hoogteverschillen in de koers zie deze link.

Morgen een tijdrit van 5,4 km.

Het verhaal wordt samengevat in de volgende fotoreportage zie deze link.