20 augustus

Stan 3e in de Lier.

Gisteren reisden nieuwelingen Jon en Stan af naar de Lier om daar een wedstrijd over 40 kilometer te rijden. Dit resulteerde in een mooie podiumplaats voor Stan. Proficiat ! Lees hieronder zijn wedstrijdverslag.

Dinsdag 19 augustus gingen Jon en ik richting het Westland voor de 40e wielerronde van De Lier. Het was een mooi rondje, maar de harde wind maakte de wedstrijd wel extra zwaar. In het begin reden wij beiden mooi voorin het peloton mee, maar Jon had nog last van zere (vakantie)benen (veel getraind in de Italiaanse bergen).

Halverwege koers reed Mario Poldervaart weg uit het peloton. Na 2 ronden reed ik samen met Daan van SintMaartensdijk naar de koploper toe. Met z'n drieën bouwden wij een voorsprong op van 35 seconden. In de sprint moest ik helaas de 2 andere medevluchters voor laten gaan, waardoor ik op de 3e trede van het podium mocht plaatsnemen. Wel werd ik uitgeroepen tot de strijdlustige renner van deze wedstrijd. Jon eindigde uiteindelijk op een 23e plaats.

Groeten,
Stan Gosink