Nieuwelingen rijden prima "Omloop van de Veenkoloniën"

Alle 9 nieuwelingen van WSV Emmen reden afgelopen zaterdag de klassieker "Omloop van de Veenkoloniën". Met ruim 150 renners aan de start, haalden alle renners de finish én met 5 WSV-ers bij de eerste 25 een prima prestatie dus ! Lees hieronder het verslag van Stef.

Met dank aan Anneke voor de foto's.

Veenkoloniën 2014 nieuwelingen:
6 september reden de nieuwelingen van Wsv Emmen in Veendam. We stonden met het complete team aan de start, wat erg mooi was. Het was mooi weer, de zon scheen en er was weinig wind. Dat betekent meestal dat er een massasprint aan zit te komen, maar je weet het nooit. De start was zoals gewoonlijk geneutraliseerd. In het begin was het vrij rustig in de koers maar na een kilometer of 10 kwam de eerste demarrage, maar deze werd al vrij vroeg terug gereden. Rond een kilometer of 25 sprong er weer een groep weg waar ik op reageerde. Maar ook deze groep hield niet lang stand. Ook de andere Wsv’ers hebben geprobeerd te ontsnappen. De ene groep wat langer dan de ander. Ongeveer halverwege de koers was er een groep weg zonder Wsv’er erin. Dat kon natuurlijk niet!! We hebben dan ook onder leiding van Justin de groep terug gereden. In de laatste 10 km was er nog een groep weg die aardig doorreed in het begin, maar na een tijdje viel deze ook weer stil en werd al snel weer door het peloton opgeslokt. Het zou dus toch weer gaan eindigen in een massasprint. De meeste Wsv’ers zaten in de sprint goed van voren maar niemand van ons kon helaas het podium bereiken. Als eerste Wsv’er kwam Justin binnen op een 7e plek, daarna Jon met een 9e plek, toen ik met een 13e plek, Stan als 19e , Niels 25e , Christian 37e , Martijn 44e , Stefan 56e en Sylvan 115e. Iedereen heeft de wedstrijd uitgereden en niemand heeft aan deze wedstrijd schade over gehouden. We zijn weer een ervaring rijker !!!

Verslag door: Stef