Succesvol weekend in België voor nieuwelingen.

Afgelopen zaterdag vertrokken 7 nieuwelingen met 3 begeleiders naar België om 2 wedstrijden te rijden. En met succes: 3  podiumplaatsen werden er binnen gehaald.

Lees hieronder het verslag van Christian en bekijk het filmpje van Jon.

Op zaterdag 13 september vertrokken de Nieuwelingen om 09:30 uur richting België, waar we 2 wedstrijden zouden rijden. Toen we aankwamen in Kontich konden we ons eerst rustig omkleden en daarna werden de rugnummers opgehaald. Toen we dat gedaan hadden gingen we een stukje infietsen en hadden we een ploeg-bespreking. Al snel wisten we dat we de eerste wedstrijd zouden kunnen winnen, omdat we met 7 renners (Justin, Jon, Stefan, Stef, Martijn, Niels en Christian) aan de start stonden. Toen de wedstrijd was gestart ontstond er na 2 rondjes een kopgroep van 7 renners, waaronder 3 renners van WSV. Dat waren Jon, Niels en Martijn. In het peloton werd er perfect afgestopt waardoor de kopgroep een voorsprong kregen van ongeveer 2 minuten. In de sprint van de kopgroep konden de WSV-renners het helaas niet afmaken; Jon werd 2e, Niels 3e en Martijn 6e. In de sprint van het peloton eindigde Justin als 2e, in de uitslag was hij 11e. Stef werd 14e, Stefan 27e en Christian 31e.

Na de wedstrijd waren we uitgenodigd om bij Petra van der Veen (moeder van David en Kelvin Dekker) te blijven eten. Het eten was heerlijk en het was heel gezellig!

Zondag werd er een wedstrijd gereden in Sint Lenaarts waar we hebben geprobeerd om hetzelfde te doen als zaterdag. Dit keer reed eerst Stef in een kopgroep van 3 renners weg. Maar helaas stond hij 4 rondjes voor het einde “geparkeerd” op de viaduct. Het peloton (met daarin alle WSV-ers) heeft geprobeerd om zo dicht mogelijk bij de kopgroep te komen. Daarna heeft Niels een demarrage ingezet en zo is hij bij de kopgroep gekomen, die toen weer uit 6 man bestond. Ook heeft Martijn nog geprobeerd om bij de kopgroep te komen, maar helaas lukte dat net niet. Niels is 2e geworden Martijn 7e. Jon was in de sprint van het peloton 3e en 10e in de wedstrijd. Justin was 11e, Christian 14e Stefan 22e en Stef 28e.

Nadat we het prijzengeld hadden opgehaald zijn we weer terug gereden naar de Meerdijk.
Het was een succesvol weekend! Als team is er top gewerkt!