Nieuwelingen verslag + foto's uit Denemarken

De allerlaatste wedstrijden van dit wegseizoen reden de 9  WSV Emmen Nieuwelingen in Denemarken. Met 2 podiumplaatsen een mooie afsluiting van het seizoen. Hieronder leest u de verslagen en bekijkt u foto's en filmpjes van het afgelopen weekend.

Dit weekend reden we de laatste 2 wedstrijden van het seizoen in Denemarken, nadat we ± 5 uur in de auto hadden gezeten kwamen we aan in Tønder waar het flink waaide. Toen we ons omgekleed hadden kregen we te horen dat de wedstrijd in 2 groepen werd gesplitst, omdat er niet met meer dan 100 renners gestart mag worden. In groep 1 zaten Jon, Martijn, Justin, Niels en Christian. Nadat we dat hadden gehoord hebben we met z’n allen een stukje ingefietst. Nadat we gestart waren ging het gelijk vollebak. We merkten gelijk dat het op de kant werd gezet en het peloton viel dan ook gelijk in stukken. Daarna werd er goed samen gewerkt met de WSV’ers die in het peloton zaten. Met deze goede samenwerking is het gat naar de koplopende groep weer dicht gereden. Martijn is als 12e gefinisht in het peloton Justin is ook in het peloton gefinisht als 18e. Een paar minuten later kwamen Niels als 22e en Christian als 23e binnen.  En Jon: DNF. Daarna gingen we naar een Jeugdherberg waar we alle spullen in de kamers hebben gelegd. We zijn daarna het stadje in gegaan om ergens iets te gaan eten, we hebben gekozen voor de Grill. Na een heerlijk avond eten zijn we terug gegaan naar de Jeugdherberg waar we in bed zijn beland. De volgende ochtend werden we wakker en hebben we een heerlijk ontbijt gehad. Na het ontbijt hebben we onze tassen gepakt en hebben we de Jeugdherberg verlaten. Het was een nette Jeugdherberg en alles was super voor elkaar. Toen we aankwamen in Bov hebben we even ingefietst. Na dat we met z’n allen hebben ingefiets werd er gestart. Helaas was er de laatste 3 km een valpartij waar Stef en Christian bij betrokken waren, door die valpartij viel er iemand tegen het wiel van Jon aan en liep dat wiel aan en Stefan had een snee in zijn been. Ondanks die valpartij is de wedstrijd goed verlopen. Justin was 8e, Stan 9e, Jon 38e, Niels 41e, Sylvan 43e, Martijn 58e, Stefan 63e, Christian is wel gefinisht maar staat niet in de uitslagen en Stef kon helaas niet meer verder fietsen en is dus niet gefinisht.

Verslag van Christian en Jon

Verslag nieuwelingen Denemarken groep 2
Zaterdag 27-9 reden de nieuwelingen in Denemarken. Omdat er teveel deelname was werden de groepen in tweeën gesplitst en onze Wsv club dus ook, wat iedereen erg jammer vond. De start was heel even geneutraliseerd en ging toen los. Er stond erg veel wind en het viel dan ook op het stuk met wind tegen stil. Op de dijk werd er wel weer flink doorgereden. Ook zat er nog een kasseienstrook in van ongeveer 600 meter. De 2e ronde demarreerde Stan met nog 45km te gaan. Maar we zagen hem niet meer terug. In het begin van de laatste ronde demarreerde ik met nog 25km te gaan. Stan en ik konden wegblijven door onder anderen ook het goede afstopwerk van Stefan en Sylvan. We werden 1 en 2 en Stefan en Sylvan zijn in het peloton gefinisht.

Verslag van Stef.