Verslag Nieuwelingen Rabo Koepel Race Lierop

Afgelopen zondag werd de 34e Rabo Koepel Race voor nieuwelingen verreden. Aan de start van deze 60 km. lange klassieker, met start en finish in Lierop,  stonden Jesse, Tom en Gerben. Lees hieronder het verslag van Jesse.

Het was vroeg op voor ons vandaag! Om 05.00 uur was Tom bij ons en nadat we de fiets op het rek hadden gezet gingen we richting Lierop. Onderweg bij Erm hebben we Gerben opgepikt en daarna zijn we gezamenlijk naar Lierop vertrokken.

De verzetcontrole was erg rommelig en onoverzichtelijk, waardoor we uiteindelijk midden in het peleton moesten starten. De geneutraliseerde start was nog rommeliger met 3 valpartijen. Daarna 1 grote groep met ca. 80 renners voorop..... Na de 2e ronde waren er drie groepen en ik zat in de derde groep. Gerben en Tom zaten er net achter.
We konden met de derde groep terug rijden naar groep twee. Een kopgroep van 17 man reed voorop.
In de laatste 2 kilometer was er nog een grote valpartij en ik kon deze niet meer ontwijken en kwam er overheen. Mijn remgreep was afgebroken en ik kon niet meer schakelen.
Toch nog wel de wedstrijd uit kunnen rijden. Ondanks alles tevreden over mijn rijden en een hele ervaring rijker. Op naar volgende week.

Jesse Dijkstra