Nieuwelingen in de Zuiderzee ronde.

Vandaag op het programma voor de Nieuwelingen: de Zuiderzee Ronde over 89,5 km met start en finish in Dronten. Lees hieronder het verslag van Gerben.

Vanochtend al vroeg op, voor de Zuiderzee ronde. De start was in Dronten.
We moesten in totaal 90 km rijden. Een grote ronde door de polder en een lokale omloop. Deze keer waren we maar met zijn tweeën, Jesse en ik. Tom kon jammer genoeg niet mee, omdat hij de hele week ziek was geweest.

De start was in de "Meerpaal". We moesten binnen wachten voor de materiaalcontrole. De jury was kritisch, maar wij waren snel door de controle. Het opstellen was op een soort podium. Daarna fietsten we door een grote deur naar buiten. De eerste kilometers waren geneutraliseerd. Net buiten Dronten werd de koers vrij gegeven.
Gelijk werd er tempo gemaakt en na nog geen kilometer was er een hele grote valpartij, waarbij wel 30 renners betrokken waren. Er stonden renners aan de kant, zoekend naar hun fiets. Ook vielen er al veel uit door materiaal pech. Gelukkig zaten wij niet bij de valpartij.

De koers werd opnieuw geneutraliseerd en daarna weer gestart. De eerste 20 kilometers bleef de hele groep redelijk bij elkaar. Richting Lelystad was er meer wind en viel het uiteen.
Jesse zat in de 2e groep en ik in de 3e. Door Lelystad was een hele belevenis.. veel drempels. Buiten Lelystad werd ik uit koers genomen. We zaten toen op 5 minuten van de koplopers. Erg jammer, want we hadden de groep voor ons nog in het zicht. Jesse zat toen nog goed in de koers en kon goed mee in de 2e groep van zo'n 50 renners. Jammer genoeg werden zij 10 kilometer voor Dronten , met de hele groep uit koers genomen. Ook zij zaten op 5 minuten. Ontzettend balen, want die groep zat nog mooi in de wedstrijd.
Uiteindelijk hebben 31 renners de wedstrijd uitgereden.

Gerben de Sain