Nieuwelingen verslag Omloop door het land van Kleine Hein.

Gisteren deden, namens WSV Emmen,  eerstejaars Nieuwelingen Luna, Yvet, Tom, Jesse en Gerben mee aan de Rabobank Omloop door het land van Kleine Hein. Hieronder leest u het verhaal van Luna en van Gerben over hoe zij de wedstrijd beleefd hebben.

Vandaag hadden we de Omloop door het land van Kleine Hein (zaterdag 18 april). Wij nieuwelingen meisjes moesten samen met de junioren-dames starten om kwart voor één.

We stonden met ongeveer 150 man aan de start. We mochten van WSV vooraan starten, maar na de neutralisatie zat ik al weer ver achter aan. Al snel ontstond er een peleton en een aantal groepen erachter. In het begin fietste ik met één ander meisje, maar al gauw zaten we in een groepje. Daar heb ik de hele wedstrijd mee gefietst. In het begin konden we de hele tijd een groepje voor ons zien fietsen. Die hebben we bij de eerste keer limietweg terug gepakt. Het tweede rondje werd er minder hard gereden dan het eerste rondje. Eenmaal weer op de Groene Dijk ging de hele groep (die bestond ongeveer uit 50 man) uiteen in verschillende kleine groepjes. Ik heb toen bijna alle groepjes moeten laten gaan. De laatste 3 km heb ik alleen met één ander meisje gefietst die ben ik toen nog wel voor gebleven, verder ben ik als laatste van de groep gefinisht, uiteindelijk was ik 51e. Ik vond het een geslaagde wedstrijd, want ik had niet verwacht dat ik hem uit zou fietsen!

Luna Jonkers

En het verhaal van Gerben:

Vandaag een thuiswedstrijd, Rabobank omloop door het land van Kleine Hein.
Afgelopen weken met de training al goed het parcours gefietst. We wisten dus alle bochten, hobbels etc. De wedstrijd ging vandaag over 70 km. Bij de nieuwelingen zijn 175 renners gestart.
Wij, Tom, Jesse en ik mochten vooraan starten, als renners van de WSV Emmen. Helemaal super!
Tijdens de hele neutralisatie hebben we voorin gereden. Op de Rondweg werd de neutralisatie opgeheven. Bij heli Holland gingen we rechtsaf en daar was gelijk een kleine valpartij waar ik naast zat. Gelukkig heb ik er geen hinder van gehad. Het tempo ging daarna omhoog en alles weer " op de kant" gezet. Er ontstonden zo allemaal kleine groepen.
Jesse zat in de 4e groep, ik in de 5e en Tom de 6e. Ik zat in een groep van zo'n 20 man. Op de limietweg liepen we steeds in op renners. Uiteindelijk sloten we aan bij de groep voor ons. Jesse en ik zaten toen weer samen in 1 groep ( 50 renners) Zo zijn we de wedstrijd doorgereden. De groep voor ons konden we af en toe zien, maar niet meer inhalen. Tom moest na 1 omloop de wedstrijd verlaten. Hij had achter een valpartij gezeten en was daardoor verder op achterstand gekomen.
Het laatste stuk tegen de wind in zat ik wat achterin de groep. Vlak voor de Meerdijk kon ik nog wat naar voren rijden. Jesse probeerde nog weg te springen, wat helaas niet lukte. We waren erg blij dat we de wedstrijd hebben uit gereden. Jesse is 80 e geworden en ik 97 e.

Gerben de Sain