Zilver voor Rose.

HOOGEVEEN – De veldrijders uit de districten Noord en Oost hadden zich zaterdag (31 oktober) verzameld in Hoogeveen, waar gestreden werd om het regio-kampioenschap. Floor Weerink stond voor de moeilijke taak om haar vorig jaar in Neede behaalde titel te verdedigen. Zij was dan ook één van de WSV’ers die aan de start verschenen in Hoogeveen. Namens WSV Emmen deden verder nog mee: Rose Kloese, Isolde Ebbinge, Marlies Vos, Sanne de Jonge, Joost Freriks, Matthijs Varweg, Joeri Fledderus (die alle zeven debuteerden op dit platform), Gerben de Sain en de beide masters Mark Hessels en Jan Vos. Bij de amateurs, junioren, beloften en elite was WSV Emmen helaas niet vertegenwoordigd.

Het programma begon met een wedstrijd voor vrouwen, junior-vrouwen en nieuwelingen-meisjes. Het waren de junior-vrouwen die in dit gezelschap de lakens uitdeelden. Aanvankelijk leek het erop, dat Fleur Nagengast in haar rood-wit-blauwe trui de hoogste ogen zou gooien, maar na een tijdje nam Manon Bakker (Swifterbant) het commando over en zij werd onbedreigd winnares. Geen titelprolongatie dus voor Floor Weerink. Zij viel net buiten de medailles, in tegenstelling tot Rose Kloese, die zich heel goed handhaafde op dit technisch lastige parkoers. Zij kwam achter Pam Schutten als tweede nieuweling binnen en mocht daarmee dus het zilver in ontvangst nemen.
Bij de nieuwelingen duelleerden Milan Ziemerink en Bodi Del Grosso om de titel. Bodi moest in de slotfase terrein prijsgeven en werd nog voorbij gestoken door Lars Boven. Joost Freriks werd 11e, Gerben de Sain 16e en Matthijs Varweg 21e.
Bij de masters regeerde Erik Dekker. De ex-prof reed in zijn kampioenstrui souverein naar de titel. Mark Hessels eindigde als 13e en Jan Vos vlak daar achter als 16e.
De organisatie van het geheel was bij de Peddelaars in uitstekende handen.

door: Fred Haikens

Er zijn ook weer mooie foto's gemaakt van alle categoriën, zie de foto links hiernaast.

De medaille-winnaars:
Vrouwen